Ugrás a tartalomra

Milliókat csaltak ki egy idős férfitől Heves megyében

MTI
Utoljára módosítva
2021. december 04. szombat 10:21
A csalók a sértett számlavezető bankjának alkalmazottjaként jelentkeztek be telefonon, így emelték le a bankszámláról a pénzt.

Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.

Soltész Bálint közölte: a 76 éves sértettet a napokban mobiltelefonján vezetékes számról hívta fel egy férfi, aki tájékoztatta, hogy gyanús tranzakciókat észleltek számláján. A telefonáló azt tanácsolta: a tulajdonos változtassa meg internetbankjának hozzáférési adatait.
    
Miután az idős férfi jelezte, hogy nem annak a pénzintézetnek az ügyfele, amelyik nevében a telefonáló jelentkezett, a hívó közölte: átkapcsolja egy kollégájához. Ekkor egy újabb férfi vette át a beszélgetést, aki rávette a számlatulajdonost, hogy az általa ajánlott programot telepítve teljes hozzáférést adjon saját számítógépéhez, amelyen banki bejelentkezési adatait is tárolta.
    
Az ismeretlenek így hozzáférve a sértett bankszámlájához, leemeltek róla több mint hatmillió forintot. Ezt észlelve az idős férfi felhívta bankja ügyfélszolgálatát, így derült ki, hogy félrevezették.
    
Az ügyben csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság - tájékoztatott a szóvivő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-