Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.02.27.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 27. kedd 07:38
Tavasziasan enyhe idő, madárcsicsergés és városszerte jó levegő - erre ébredhettünk kedden. A Halak jegyben születettek figyeljenek az apró jelekre és csapjanak le a lehetőségekre.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Miskolc nagyobb részén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mérőrendszere szerint, a peremkerületeken viszont jobb: Ahogy szinte mindig, kiváló a levegő Bükkszentkereszten, Hámorban, Szentléleken, a Kilián északi részén, Újdiósgyőrben, a Martinkertváros egy részén, és Görömbölyön a Lavotta utcán csak elfogadható, míg az Avasalján, a Szentpéteri kapu és Lyukóvölgy egy részén szennyezett a levegő. 

Útinform

A Városgazda kedden reggel is közzétette közlekedési információit, ezek jönnek: 

Félpályás útlezárásra kell számítani:  
Alföldi u. 4
Bencések útja 79
Erzsébetsétány 53/a
Feszty Á. u. 11/b
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Jókai u. 12.
Kis-Hunyad u. 49
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos
Ne halogasd egy probléma megoldását, mert minél tovább dagad az ügy, annál nehezebb lesz majd elejét venni a következményeknek. A legjobb, ha már most orvosolod a dolgokat, és így nem kell attól félned, hogy mi lesz a következő fordulat.
Bika
Egyenes jellem vagy, és ma ez hasznodra is válik, amikor egy kényes szituációban ahelyett, hogy csak csűrnéd-csavarnád a szót, nyíltan megmondod, mit gondolsz. Lehet, hogy a környezetedet ez elsőre meglepi, de összességében végül értékelni fogják, hogy egyszerűbbé tetted a helyzet megoldását.
Ikrek
Onnan érkezik ma segítség, ahonnan a legkevésbé várnád, és magad is meglepődsz, milyen érzelmi lavinát indít ez el benned.
Rák
Mindenkinek a maga terhe a legnehezebb, de te ma a tiédet egy kicsit túl súlyosnak találhatod. Vedd észre, hogy a dolgok korántsem olyan szomorúak, mint amilyennek magad előtt lefested őket, és hogy a helyzeted sokkal borúsabb is lehetne. Próbálj hálás lenni azért, ami megadatott.
Oroszlán
Olyan utakra tévedsz, amelyek tiltott helyekre vezetnek, és olyan ajtókat próbálsz kinyitni, amelyek talán jobb lenne, ha zárva maradnának. Ne akarj mindent tudni, a másik fejébe úgysem láthatsz bele, a kémkedéssel viszont sok mindent veszíthetsz.
Szűz
Ne feszítsd ma túl a húrt, amikor szeretnél elérni valamit, mert ha blöffölsz, könnyen lehet, hogy a végén te leszel az, aki megüti a bokáját. Haladj inkább kisebb, de biztonságos lépésekben, és akkor biztos lehetsz benne, hogy sérülések nélkül érsz el a célodhoz.
Mérleg
Úgy érzed, túl sok energiát fektettél valami olyasmibe, ami nem fogja megtéríteni a rá fordított időt. Tény, hogy nehéz megfelelni a te elvárásaidnak, de az is igaz, hogy amellett, amit te nyújtottál, jogosak lennének az igényeid. Lehet, hogy itt az ideje búcsút inteni valaminek vagy valakinek.
Skorpió
Próbálsz tapintatos lenni, de lehet, hogy még így is megbántasz valakit, amikor a véleményedet kérdezi. Hazudni azonban ostobaság lenne, hiszen hosszú távon ez sem vezet semmi jóra, és előbb vagy utóbb úgy is kiderülne, hogy mit gondolsz.
Nyilas
Valaki, aki nemrég elutasított, rájön, hogy hibát követett el, de te úgy érzed, most már késő visszafordítani a dolgokat. A megroggyant bizalmat valóban nehéz helyreállítani, de egy kísérletet megér, ha úgy érzed, ez a kapcsolat elég fontos lenne a számodra.
Bak
Ne hallgass most a negatív hangokra, mert sokan lesznek ma, akik megkérdőjelezik a döntéseidet, pedig a lehető legjobb úton haladsz. Lehet, hogy le kell küzdened néhány akadályt, ami a vártnál nagyobb kihívást jelent, de végül kiderül, hogy helyes döntéseket hoztál.
Vízöntő
Úgy érzed, ha minden energiádat latba veted, akkor sem tudsz az élet minden területén helyt állni, olyan magasak veled szemben az elvárások. Vedd észre, hogy ki az, aki valóban dolgozik a veled való, működőképes kapcsolatért, és te is rá fordítsd a figyelmedet azok helyett, akiket erővel tudnál csak magad mellett tartani.
Halak
Nincsenek véletlenek, és a mai napon olyannyira egybe vág minden, hogy ha akarnád, se tudnád azt hinni, hogy nem a sors vezetett oda, ahová most jutottál. Vedd észre a jeleket, és kövesd a számodra kijelölt utat. Ne feledd, hogy bár a lehetőségeink adottak, mindenki képes arra is, hogy megváltoztassa a saját sorsát.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!