Ugrás a tartalomra

Minden eddiginél nagyobb gépszörny érkezett Tiszaújvárosba - VIDEÓVAL!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 22. péntek 16:15
Egy óriási, 7,9 méter magas, 7,5 méter széles és 30,5 méter hosszú gépszörnnyel érkezett újabb vegyipari berendezés a héten a MOL poliol üzemébe – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kiállított útvonalengedély alapján minden eddiginél nagyobb, 544 tonnás össztömegű jármű mozgatásáról kellett gondoskodnia projektben résztvevőknek.

A közútkezelő azt írta, bár országos közúton mindössze négy kilométert tett meg, de így is távhővezetéket, jelzőtáblákat kellett elbontani, átépíteni, az út felett átívelő elektromos vezetékeket áramtalanították, sőt két híd teherbírását is növelni kellett alátámasztásokkal, hogy elbírja a hatalmas súlyt.

-Ugyanakkor nemcsak a vegyipari torony rendelkezik hihetetlen adatokkal: a rakodáshoz összeépített daru összsúlya 1000 tonna, ebből 655 tonna az ellensúly. A főgém hossza 49 méter, a névleges teherbírása, vagyis emelési súlya 750 tonna. A daru felállítása és leszerelése 1-1 hetet vesz igénybe, összesen 40 db trélerrel és kamionnal szállítják – írják.

A szállításról készült videó elérhető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Youtube oldalán a következő linken:

Ez a rakomány az egyike volt az utolsó háromnak, amit ezzel a speciális önjáró járművel szállítottak, a munka ezzel itt befejeződött, a tengelyeket 8 tréleren szállítják vissza.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. köszönetet mondott a szállítást, rakodást végző cégeknek és a beruházó MOL Nyrt. szakembereinek, hogy – mint írják -  „egy ilyen, Magyarországon egyedülálló projektet magas színvonalon, a közúti forgalom legkisebb zavarásával valósítottak meg”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!