Ugrás a tartalomra

Mindenki gondolatára, ötletére szükség lehet

Farkas Ildikó - Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 16. csütörtök 14:32
Összefogtak a Miskolcért tenni akaró, közösségfejlesztésért dolgozó civilek. Az együttműködést szerdától már úgynevezett „részvételi munkacsoportban” is folytatják. Ekkor tartotta alakuló ülését a csoport, amelynek célja, hogy a civil szféra és a lakosság is bekapcsolódhasson a döntéshozó folyamatokba és ötleteikkel gyarapítsák a várost.
Fotó: Juhász Ákos

A Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület és a miskolci városvezetés egy hosszútávú folyamat gondozását kezdte meg: kidolgoznak egy keretrendszert, amelybe minél több városmegújító ötletet, véleményt „csatornáznak” be. A munkát két hónappal ezelőtt kezdték, most pedig ennek eredményeként részvételi munkacsoportot hoztak létre.

Sélley Andrea, a Dialóg egyesület elnöke úgy fogalmazott, azt szeretnék, ha aktív állampolgárok alkotnák Miskolc közösségét. – Itt összeért két akarat: a közösségfejlesztés és a város azon szándéka, hogy erősítse a miskolciak részvételét a város életében. Ennek eddig nem volt túl nagy kultúrája nálunk…

Ahhoz, hogy a miskolciak ehhez megtalálják majd az utat, a közösségfejlesztésben jártas szakemberek segítenek. Szerdán a rendszer kidolgozására egy 20 fős munkacsoport alakult. Varga Andrea alpolgármester elmondta, kezdeményezte és már egyeztetett is a város vezetésével arról, hogy létrejöjjön a munkacsoport. – Az igényt érzékeljük a miskolciak részéről, és ezzel is szeretnénk új alapokra helyezni az önkormányzatiságot a városban – fogalmazott, hozzátéve: fontos, hogy a lakossági ötletek és kezdeményezések is eljussanak a város vezetőihez.

A részvételiség jegyében egy irodát is létrehoztak a Városházán, ahol a jövőben referensek segítenek majd abban, hogy a miskolciak javaslatai megvalósulhassanak. Az iroda olyan közösségi térként működő részvételi pontokkal lesz kapcsolatban, ahol a helyben élők a helyi ügyekre, helyi lehetőségekre reagáló ötleteiket mutathatják be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!