Ugrás a tartalomra

Miskolctapolca: párhuzamosan dolgoznak kint és bent

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 25. szombat 12:53
Az önkormányzat szerint a miskolctapolcai fürdő újjáépítésével üdülő- és fürdőhelyi tekintélyét szerzi vissza.

Továbbra is ütemterv szerint halad a Miskolctapolcai Strand második ütemének kivitelezése – jelentette ki kérdésünkre Petruskó Norbert, a beruházó miskolci önkormányzat szóvivője. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bontási és földmunkákat, valamint a terület előkészítését követően már a szórakoztató létesítmény épületein dolgozik a kivitelező.

–  Az öt épületegyüttesből álló komplexum három épülete esetében a szerkezetépítési munkák teljes készültségi szinten vannak, a másik kettőnél a szerkezetépítés befejező munkáit végzik – hangsúlyozta.

A szerkezetileg kész szinteken párhuzamosan folynak az erős- és gyengeáramú, illetve a gépészeti szerelés, valamint a szakipari munkák. Egyes helyiségeknél, épületrészeknél pedig már a hideg és meleg burkolási, illetve a szárazépítési munkák is megkezdődtek. A tetőszigetelési és aljzatbetonozási munkák két épület esetében teljes egészében elkészültek.

Párhuzamosan haladnak

– A medencék alapjai is készen vannak, a csúszdapark „lépcsőház" megépítése is folyamatban van. Jelentős mennyiségű technológiai eszköz, gépészeti szerelvény már a helyszínen van, azok beszerelése folyamatos – mondta Petruskó Norbert.

Bőven még akad munka persze a következő hetekre, hónapokra is: a már említett két épületben a szerkezetépítési munkák befejezése sürgető, de emellett hátra van még a teljes belsőépítészet és a területrendezés, parkolóépítés, parkosítás is. A szóvivő kiemelte, a munkák párhuzamosan folynak és az egyes épületrészeknél ezek a munkafolyamatok eltérőek. „Jó hír, hogy a mostani állás szerint kijelenthető, a szerződésben vállalt, illetve az ütemezés szerint a kivitelezés befejezésének határideje tartható” – tette hozzá.

Jelentős mérföldkő

A miskolci önkormányzat szerint a beruházás nemcsak a majdani üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. életében, hanem egész Miskolc életében jelentős mérföldkő.

– A miskolctapolcai fürdő újjáépítésével üdülő- és fürdőhelyi tekintélyét szerzi vissza. A fejlesztés tíz új, egész évben üzemelő medencéjével kiválóan kiegészíti majd az első ütemben elkészült fürdőt, mivel az elsősorban kültéri medencékkel rendelkezik. Az új medencékkel egy egész évben megfelelő medencekapacitással rendelkező élmény- és wellnessfürdő jön létre, ami már felveheti a versenyt a régió más fürdőivel, illetve kibővíti Miskolc fürdőkínálatát, ezzel támogatva a város hosszú távú turisztikai koncepcióját – sorolta.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az új medencekínálat és kapacitás részben tehermentesíti majd a Barlangfürdőt, mely ezáltal hangsúlyosabban tud majd a gyógyturizmusra koncentrálni.

– A fejlesztés egy újabb lehetőséget jelent a fürdők szolgáltatási palettájának bővítésére, így elérve azokat a szegmenseket is, melyeket a jelenlegi létesítmények nem tudnak kiszolgálni, de bízunk abban is, hogy a beruházást követően a már meglévő vendégkör is több időt tölthet majd el a fürdőkben – jelentette ki a szóvivő.

Juhász Ákos képgalériája!

Kész a távhővezeték is

A miskolctapolcai fürdő második ütemének beruházásához kapcsoló hír, hogy hamarosan befejeződik a komplexum távhőellátásának kiépítése. A beruházás során kiépült a fürdő távhővezetéki csatlakozása a Csabai utcáról korszerű, előszigetelt technológiájú vezetékkel hetven méter hosszban. A fürdő területén kiépült továbbá a hőközponti fogadó blokk is a MIHŐ Kft. beruházásában.

Ezek megvalósulásával a fürdő hőellátása a több mint ötven százalékban megújuló, geotermikus hőenergiát tartalmazó, környezetbarát távhőszolgáltatással lesz biztosítva – írja a MIHŐ.

További hírek

Olvasnivaló