Ugrás a tartalomra

A MOL korlátozza, mennyit tankolhatunk hatósági áron

Telex.hu
Utoljára módosítva
2022. június 24. péntek 07:29
A Mol benzinkútjain péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot – derül ki több kút hivatalos Facebook-oldaláról, mint azt a Telex megírta.

A kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán a következő tájékoztatás olvasható:

(Június 24-től) „Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️”

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Külön felhívják az autósok figyelmét arra az eddig is létező szabályra, hogy ha valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért. A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség, reklamációt nem fogadnak el. Hasonló tájékoztatás olvasható a kisteleki Mol-kút oldalán is.

Az Úgytudjuk.hu csütörtök este már saját értesülésként írt a várható szigorításról, de ezt hivatalos forrásból eddig nem erősítették meg.

A Telex megkereste kérdéseivel az olajtársaságot, azonban eddig választ nem kaptak.

(Címlapkép: Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!