Ugrás a tartalomra

Mozgássérültet fosztott ki segítségnyújtást színlelve egy nő

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 11:56
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves nő ellen kifosztás, csalás, lopás és kiskorú veszélyeztetése, valamint közokirattal visszaélés vétsége miatt.

A nő tavaly januárban Sajószentpéteren egy elektromos kocsival közlekedő időskorú mozgássérülttől eltulajdonította a pénztárcáját készpénzzel és bankkártyával, amellyel később vásárolt, valamint 2021. május elején ugyanezen településen, egy pulton hagyott pénztárcát tulajdonított el 350 000 Ft készpénzzel - írja közleményében az ügyészség.

A vádlott 2021. január végén Sajószentpéteren észrevette, amint a kerékpárúton egy 75 éves mozgássérült nő elektromos kocsival elakadt. Több járó-kelő a segítségére sietett, köztük a vádlott azt színlelte, hogy ő is segíteni akar, azonban a helyzetet arra használta, hogy eltulajdonította a sértett pénztárcáját az abban lévő 600 Ft készpénzzel, TB kártyával és bankkártyával. A bankkártyát röviddel ezután használta egy dohányboltban, cigarettát és féldecis keserűlikőrt vásárolt belőle. Ezután visszatette a pénztárcába, és amikor találkozott a lánya élettársával, a férfinak átadta a pénztárcát azzal, hogy azt vigye be a boltba, mert ő ott találta meg. A férfinak nem volt tudomása a bűncselekményről, így a pénztárcát, mint talált tárgyat átadta a bolti dolgozóknak.

Májusban pedig egy sajószentpéteri dohányboltban vásárolt, amikor észrevette, hogy az előtte vásárló férfi a kiszolgáló pulton hagyta a pénztárcáját. A vádlott azt eltulajdonította a benne lévő 350 000 Ft készpénzzel, személyigazolvánnyal, lakcímkártyával, vezetői engedéllyel és egyéb személyes iratokkal együtt. A pénztárcát átadta a bolt előtt várakozó 13 éves lányának azzal az utasítással, hogy vigye haza.

A vádlott és a lánya a pénzből mintegy 250 000 Ft-ot közösen elköltöttek. A lánya a személyes iratokat eldobta, később a nő utasítására összeszedte, és a pénztárcával együtt a sértett házának udvarára bedobta.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá indítványozta korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!