Ugrás a tartalomra

Múzeumi fesztivál az őskohó mellett

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 23. csütörtök 14:36
A programokkal a Massa Múzeum értékeire is felhívják a figyelmet.
Fotó: MiNap-archív


Idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket október 9-én a Kohászati Gyűjtemény és a Massa Múzeum. A Múzeumok Őszi Fesztiválja részét képező Fazola-nap szervezéséhez ebben az esztendőben is csatlakozott az Északkelet-Magyarország Ipartörténetének Ápolásáért Alapítvány (EKMITA).

- A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek látványcsapolással az újmassai Fazola-kohónál. Lesz még hengerlési bemutató a Vasverő Hámorban és tiszteletbeli kohászavatás is – mondta István Anikó kulturális szervező.

Ezen kívül látványos bemutatókkal készülnek a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi és Műszaki Anyagtudományi Karai, míg a Mályi Természetvédelmi Egyesület madárbemutatóval, az Északerdő erdei iskolája gyermekfoglalkoztatóval, a Miskolci Gombászegyesület pedig gombászati bemutatóval és szintén gyermekfoglalkoztatóval készül. Ezen túl múzeumpedagógiai programokkal és mesterség-bemutatóval is készülnek a szervezők. Déli tizenkettőkor és délután kettőkor tárlatvezetések is várják majd az érdeklődőket a Massa Múzeumban.

- A Múzeumok Őszi Fesztiváljának idén a zene a fő témája, ezért mi is készülünk zenei programmal: bemutatjuk a kovácsok zenéjét is, melyhez segítségül hívunk majd néhány üllőt és kalapácsot is – mondta a kulturális szervező.  

További hírek

Olvasnivaló