Ugrás a tartalomra

Ne várjon a tankolással, ismét drágul az üzemanyag

MTI
Utoljára módosítva
2021. február 22. hétfő 14:16
Tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. A holtankoljak.hu közlése szerint szerdától a benzin átlagára bruttó 6 forinttal fog változni, a gázolaj átlagára pedig 4 forinttal emelkedik.

Így február 24-étől a következő átlagárakkal találkozhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 410 forint/liter

Gázolaj: 425 forint/liter

A tavalyi árak ezt nem érték el, utoljára 2019 nyarán lehetett ilyen drágán tankolni.
Az újabb üzemanyag-drágulás annak köszönhető, hogy a kőolaj ára a koronavírus-járvány előtti szintekre emelkedett vissza a nemzetközi piacon. Az elmúlt héten a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó Brent hordókénti ára járt már 65 dollár felett is, jelenleg 63,4 dolláron áll.

Ami biztosan kimondható, hogy az olaj ára kifejezetten érzékenyen reagál az elmúlt egy évben a piacon történő változásokra – hangsúlyozzák a holtankoljak.hu elemzői. Hozzátéve: szakértők szerint az energetikai cégek aktív közreműködéssel próbálják a számukra megfelelő szinten tartani az olaj árát, ami többé kevésbé sikerül is nekik. Persze ez nekünk, felhasználóknak nem túl jó – ez is hozzájárult a hazai üzemanyagárak tovább emelkedéséhez. Valamint az, hogy a forint gyengült a dollárral szemben, utóbbi egysége ma már közelíti a 296-os szintet, ami drágábbá teszi Magyarország olajimportját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!