Ugrás a tartalomra

Nehéz évet zárt eredményesen a MIHŐ

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 02. csütörtök 13:23
A Miskolci Hőszolgáltató Kft. sok más céghez hasonlóan decemberben visszatekintett az eltelt év eredményeire. A csütörtöki értékelőn elhangzott: sikerek és nehézségek egyaránt jellemezték 2021-et; a vállalat egyúttal kiemelkedően teljesítő munkavállalóit szakmai díjjal ismerte el.

A társaság hagyományos évértékelőjét – a koronavírus-világjárvány miatt – már második éve kellett szűk körben megtartani – tudtuk meg Bernáthné Barczi Judit koordinációs és kommunikációs főmunkatárstól.

A 2021-es történéseket Korózs András ügyvezető értékelte. Elmondta, a MIHŐ sikeres évet zárt, az üzleti tervnek megfelelően zárják az időszakot. „Emellett jelentős eredményeket is elértünk” – tette hozzá.

Kifejtette: negyven év átlagéletkorú közműhálózatot üzemeltetnek, amit a lehetőségekhez mérten igyekeznek megújítani. Idén a Fényi Gyula térnél, a Csermőkei út mentén és a Papszeren összesen közel 1 kilométer távhő vezetéket korszerűsített mintegy 500 millió forintnyi összegből a cég. Összességében azonban nagyjából 25 kilométer hosszúságú vezetékhálózat szorul korszerűsítésére.

Korózs András ügyvezető; Fotók: Juhász Ákos

Mindemellett fejlesztették a Tatár utcai fűtőmű folyamatirányító rendszerét, illetve megtörtént a Bioenergy-Miskolc Kft. beolvadása a MIHŐ-be, valamint az Integrált Irányítási Rendszer tanúsítása ismét sikeres volt. Továbbá: a szakemberek utánpótlása érdekében főgépész-helyettesi munkaköröket hoztak létre.

A cég – részben a pandémia miatt – digitális megoldásokat is alkalmazott: a könnyebb ügyintézés érdekében QR-kódot kaptak a számlák. Emellett online oktatókampányt folytattak, amelyben az energiatakarékosságot népszerűsítették. Utóbbihoz készült egy Városmarketing Gyémánt Díjat kiérdemlő animációs sorozat.

A távhőszolgáltatás mellett színesítette a cég portfólióját pályaorientációs bemutató, csatlakoztak az Erőművek Éjszakájához és támogatták a Mesevár Óvodát. Címvédőként idén a MIHŐ Kft. volt az országos „Mesterfutam – Ügyfélszolgálatok II. Rangadója” házigazdája.

„Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem mellett és a szolgáltatásunk is környezetkímélő” – jegyezte meg Korózs András a közelmúltban újabb három évre elnyert Távhő Ökocímke kapcsán.

A munkavállalókkal közösen

Az ügyvezető kitért arra, hogy a felsorolt eredményeket nem érhették volna el a szakmailag felkészült dolgozók nélkül. A kiemelkedő, gyakran több évtizedes teljesítményt évről-évre a Miskolc Város Távhőszolgáltatásáért szakmai díjjal ismeri el a vállalat. Idén ezeket Süvegesné Zovát Csilla értékesítési vezető, Bodolai János "Bogyó" elektrikus, távhőellátóberendezés-kezelő és Simon Tamás fűtésszerelő vehették át.

Bodolai János "Bogyó" elektrikus, távhőellátóberendezés-kezelő

Mellettük ügyvezetői igazgatói dicséretben részesült Batta Krisztina ügyfélszolgálati előadó, Zsoldosné Gulyás Katalin könyvelő, Kövesiné Sinka Klára energetikai előadó, Bereznayné Péntek Zsuzsanna igazgatói asszisztens, marketing főmunkatárs, Gáll Vince villanyszerelő, Teleki Zoltán kazánlakatos, Illés Viktor Márk elektrikus, távhőellátóberendezés-kezelő, Azari Endre műszakvezető, Szikora Zoltán távhőellátóberendezés-kezelő és Rácz Zoltán fűtésszerelő.

Simon Tamás fűtésszerelő

Süvegesné Zovát Csilla 2011 óta a Miskolci Hőszolgáltató Kft. munkatársa. Elmondta: hálás, amiért pályakezdőként olyan szakmai közegbe került be, ahol nagyon sokat tanulhatott és lehetőséget biztosítottak neki a fejlődésre. „Úgy gondolom, hogy sikerrel vettem az akadályokat, ami annak is köszönhető, hogy szakmailag rendkívül felkészült kollégákkal vagyok körülvéve” – összegezte tapasztalatait.

Süvegesné Zovát Csilla értékesítési vezető

„Reménykedünk benne, hogy 2022-ben is hasonlóan sikeres évet érhetünk el” – zárta az évértékelőt az elismerések átadása után Korózs András.

További hírek

Olvasnivaló