Ugrás a tartalomra

Nem várhatott tovább a tetőszigetelés

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 27. péntek 14:56
Új szigetelést kap a MiProdukt székhelyének teteje. Ez egy évek óta megoldásra váró probléma a beázások miatt. Az utóbbi időszak nagy esőzései még tovább rontottak a helyzeten. A fejlesztés ebben az évben a második volt, hiszen nyáron már kicserélték a varroda lámpáit.
Fotó: Végh Csaba

A Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó MiProdukt Kft.-nél száznyolcvanhárman dolgoznak, hetven százalékuk megváltozott munkaképességű. Négy tevékenységi kört végeznek: nyomdaipari szolgáltatást és takarítást is vállalnak a varrodájuk és az összeszerelő üzemük mellett, ahol autóipari eszközöket gyártanak szász százalékban megváltozott munkaképességűek. Az utóbbi hónapokban negyvenöt fővel bővült létszámuk. A nyári lámpacsere után most már nem várhatott az új tetőszigetelés sem. Boros Attila ügyvezető elmondta, az egy hónappal ezelőtti heves esőzések után kellemetlen meglepetés fogadta a MiProdukt dolgozóit az épületben.

– Több helyen is leesett a vakolat a plafonról, raktárak áztak be. Ekkor már dolgoztunk a tetőszigetelés munkálatainak a beszerzésén, ami a rengeteg teendő között első helyen szerepel. Ezt követi majd a beázás miatti sérülések rendbetétele, és később jöhet például a fa nyílászárók cseréje. Csütörtökön kezdte a munkát a vállalkozó, aki az egy réteg betonozás után új szigetelőanyaggal teríti le az 1644 négyzetméter alapterületű lapostetőt, valamint kicseréli az ereszcsatornát is – mondta az ügyvezető, aki hozzátette a beruházás 6,6 millió forintba kerül.

Júliusban kettőmillió forint értékben kapott új lámpákat a varroda, és szeretnék folytatni a felújításokat, hogy minél jobb körülményeket teremthessenek dolgozóiknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!