Ugrás a tartalomra

Nyomozó: Ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el

index.hu/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 20:29
„Nincs más eszköz a kezében”, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített, mondta az Indexnek az a miskolci nő, akit állítása szerint volt barátja vert meg még múlt szombaton. A cikkben a nyugalom megzavarására alkalmas képek és információk találhatók! Csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

A rendőrség cáfolja, hogy „átnéztek a nőn”

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amiben határozottan cáfolják azokat az interneten megjelent információkat, amelyek szerint a Bujákon bántalmazott nő esetében a rendőrök „átnéztek a nőn, amikor kihallgatták”, hátat fordítottak neki. Voltak olyan vélemények, amelyek szerint a rendőrség a férfi honvédséghez tartozása miatt nem foglalkozott kellő komolysággal az üggyel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 9-én, 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentés, miszerint ott egy nőt megvertek. A bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek és a nő soron kívüli meghallgatását követően elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit. A nyomozók a beszerzett adatok és a végrehajtott információgyűjtés eredményeképpen előállították férfit, és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság – mint minden esetben – elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi.

A felismerhetetlenségig összeverték

Gyorsan bejárta az országos sajtót a miskolci Bernadett esete, akit gyakorlatilag úgy megvert a társa, hogy a legnagyobb közösségi oldalon, nyilvános posztban közzétett képein alig felismerhető. A látvány pedig annyira sokkoló, hogy az ügyben eljáró nyomozó is úgy fogalmazott a kihallgatása után: ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el – írja az Index.

Bernadett volt barátját meghallgatása után mégis elengedték, ezt a fenti rendőrségi közlemény nem cáfolja. A nő azt mondja, a rendőrök ezt azzal indokolták, hogy a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított”.

A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, Bernadett szerint „olyan se veled, se nélküled kapcsolat volt az övék”, már csak azért is, mert ő Miskolcon, a férfi pedig, aki a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes, Sárospatakon élt. Együtt voltak akkor is, amikor idén júniusban egy családi rendezvényen a férfi először esett neki.

„Akkor beleverte a fejemet a falba. De úgy voltam vele, hogy sokat ivott, lecsillapodik és minden rendben lesz, de miután hazaértünk, folytatta” – állítja a nő.

Akkor a szomszédok ki is hívták a rendőröket, de Bernadett nem tett feljelentést, és akkor sem kért a rendőröktől segítséget, amikor augusztus 9-én a férfi hajnalban jelent meg miskolci házánál. „Lebukott, hogy van barátnője, ezért letiltottam mindenhonnan, meg akartam vele szakítani a kapcsolatot”, állítja Bernadett.

„Akkor az bosszantotta fel, hogy nagyon közönyös vagyok. Az voltam, hiszen le akartam zárni a kapcsolatot. Először csak pofonokat adott. Sírtam és kértem, hogy ne ébressze fel a kicsiket. Van egy életlen szamuráj kard a szobában, azt mondta, hogy azzal vágná el a torkomat, hogy másé se legyek” – fogalmazott a nő.

A bántalmazás akkor úgy ért véget, hogy a férfi sírva könyörgött a nőnek, hogy folytassák a kapcsolatot. Később egy orvosi vizsgálat során viszont kiderült, hogy a pofonok miatt Bernadett dobhártyája beszakadt, de a bántalmazásból ezután sem lett rendőrségi ügy. „A rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem, én fogok pórul járni. Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség” – Bernadett ezzel magyarázza, hogy miért nem kért soha segítséget, és hogy miért ment el a férfival múlt szombaton egy katonai rendezvényre Bujákra. A nyugalmazott alezredes itt a szállodai szobában, vacsora után támadt rá, mert azt hitte, a nő azért vonult vissza vacsora után, hogy mással tudjon telefonon beszélni.

„Lefogta a kezemet, tépte a hajamat, próbáltam az arcomat védeni. Azt mondta, ha sikítok, nagyobbat kapok! Próbáltam felsorolni, hogy miért ne öljön meg” – írta Bernadett a posztban.

Mivel Bernadették szobája a második emeleten volt, sokáig senki nem hallotta a sikítozást. Végül a recepciós hallotta meg a nő hangját, a férfi katonatársai pedig a betört ajtót látva rohantak be a szobába. „Látták az arcomat és kérdezték, hogy te normális vagy, István?” A bujáki rendezvényre végül a mentőket és rendőröket is kihívták. A nőt kórházba szállították, az intézmény pedig hivatalból feljelentést tett. 

Bernadett állítja, hogy a szombati eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították. „Nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak egy városban sem élünk, ezért nem segíthetnek”, állítja a nő.

A teljes poszt ITT olvasható!

Elrendelték a távoltartást

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság – ők járnak el az ügyben, hiszen az eset a nógrádi Bujákon történt, a feljelentés tehát az itteni rendőrséghez érkezett – sajtóreferense szerda délután a minap.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik, de ennek részleteiről – az eljárás érdekében – a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást. Nágel Tamás százados azt is tudatta, hogy az említett ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a távoltartás elrendelését.

Hozzátette azt is, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt, és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.

„Ne önbíráskodjon senki”

Az asszony bántalmazása hatalmas vihart kavart, ezért később, a Facebook-oldalán arra kért mindenkit, hogy „ne süllyedjen le senki ennek az embernek a szintjére", „ne önbíráskodjon senki, arra ott van az igazságszolgáltatás”.

További hírek

Olvasnivaló