Ugrás a tartalomra

Orbán: február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 08. péntek 09:26
Megfogadják az operatív törzs tanácsát, egyelőre a tantermen kívüli digitális oktatás is marad a középiskolákban.

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését. 

- 42549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig, és a hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás - jelentette ki a kormányfő, aki azt is elmondta, kevés az eddigi, 80 ezer főnek elegendő vakcina ami az országba érkezett, ezért döntöttek a korlátozások meghosszabbítása mellett.

Orbán Viktor azt kérte, amíg nincs elég vakcina, addig olyan életre rendezkedjünk be, amilyet a jelenlegi keretek megengednek. Kórházban 5297 ember volt reggel, lélegeztetőgépen 372, 2907 új fertőzött, 115 elhunyt szerepel a péntek reggeli adatokban.

A koronavírus elleni vakcináról szólva a miniszterelnök közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá, ő is beoltatja magát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!