Ugrás a tartalomra

Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel

mti.hu
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 12:14
Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában. A szeptember 10. és 18. között megvalósuló rendezvényen a Börtönlevelek és a Félek, hogy elfeledem az arcod című alkotás is látható lesz.
Képünk csak illusztráció

Az idei fesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebb – olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, a benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba.

Élő szereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest kisjátékfilmes programjában, amelyben Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a zsűri tetszéséért.

A kisjátékfilm mezőnybe beválogatott alkotások között van a 2021-es Oscar-jelölt Börtönlevelek (rendező Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilmes fődíjas Dustin (Naila Guiguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazottja, a Nyugdíjasok (Samuel Patthey és Silvain Monney).

A válogatásban Breier Ádám és Ina Nersesian Whisper című 12 perces alkotása is helyet kapott. A magyar filmben Lázár Kati és Pantali Emma szerepel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!