Ugrás a tartalomra

Ötven év az MVK-nál – „nagy köszönetet érdemel az elhivatottságuk"

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 14:29
Kelemen Zoltánt és Kárpáti József Attilát köszöntötte szerdán reggel a polgármester és a Miskolc Holding első embere.
Kelemen Zoltán, Kárpáti József Attila, Dukai Zoltán és Veres Pál. | Fotó: Juhász Ákos

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) két munkatársát köszöntötte a városházán Veres Pál polgármester és Dukai Zoltán, a Miskolc Holding vezérigazgatója szerdán. Kelemen Zoltán és Kárpáti József Attila ötven évet töltöttek első munkahelyükön a közlekedési társaságnál. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, minkét MVK-s dolgozó kedden vehetett át törzsgárda elismerést a közlekedési cég ünnepségén. Kelemen Zoltán a szerdai kötetlen beszélgetésen arról is beszélt, hogy nyugdíjasként is kötődik a közlekedési társasághoz.

– A tanulóim oktatása, a következő generáció tanítása éppúgy örömet adott számomra, mint a szakmai munkám, azon belül is a veterán buszok karbantartása, felújítása. Ezer szállal kötődök az MVK-hoz, elég csak arra gondolni, hogy itt ismertem meg a felségemet is – mondta Kelemen Zoltán, akit egyébként idén januárban portré rovatunkban is bemutattunk

A szerdai polgármesteri találkozóra Kárpáti József Attilát is meghívták. Ő is ötven éve dolgozik az MVK-nál és kedden szintén átvette a törzsgárda elismerést.

– Dolgoztam a tekercselőműhelyben, ipari karbantartócsoportban, jelenleg pedig mint gépkezelő dolgozom – mondta Kárpáti József Attila, aki kedden azt is elárulta a minap.hu-nak, hogy annak idején részt vett a régi „sárga” FVV villamosok összeszerelésében még a közlekedési cég régi, Baross Gábor utcai telephelyén. 

Veres Pál polgármester a beszélgetést követően a Miskolc Televízió Híradójának úgy fogalmazott, hihetetlen az az életút és az a hűség, ami a két munkavállalót jellemzi.

– Igazán tiszteletreméltó és nagy köszönetet érdemel az az elhivatottság, ami Kelemen Zoltánt és Kárpáti József Attilát jellemzi. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több munkavállaló találja meg a számítását Miskolcon, azon belül a városi cégeknél is – tette hozzá.

A városvezető és a Miskolc Holding vezérigazgatója a beszélgetés után ajándékkal jutalmazta a közlekedési társaság két munkatársát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!