Ugrás a tartalomra

Pakusza: Gyurcsány diktál Veres Pálnak és csapatának

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 13:42
Gyurcsány Ferenc a megmondó ember a balliberális miskolci ellenzéknél. Ez abból is látszik, hogy a DK elnökségi tagja, Debreczeni József szerepel első helyen Veres Pál listáján. A Gyurcsány párt vezető szerepre tör Miskolcon is – jelentette ki Pakusza Zoltán. A Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje szerint ha Veres Pál valóban tenni szeretne a városért, rajta kellene legyen a kompenzációs listán, mert polgármesternek egyáltalán nem biztos, hogy megválasztják.
Fotó: Végh Csaba

Stratégiai kérdés lesz az elvándorlás és a lyukósodási folyamat megállítása a következő ciklusban – erről is beszélt a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje.

– Azt látjuk, hogy egyre több városrészben megjelenik egyfajta mélyigénytelen életmód. Ha ez így folytatódik, akkor a város tíz éven belül élhetetlenné válik – fogalmazott Pakusza Zoltán. – Kell foglalkoznunk a közbiztonsággal, ezentúl pedig azzal, hogy mi lesz az emberek ingatlanjaival. Ha ezt nem tesszük, egyik reggel majd arra ébrednek, hogy az ingatlanjuk a felét vagy az egyharmadát éri, mert egyre több olyan lakó költözik környezetükbe, aki képtelen betartani a közösségi együttélés szabályait. Polgármesteri programom egyik fő pontjának azt tartom, hogy megakadályozzam ezt – nyilatkozta a politikus.

Ehhez megfelelő megoldási javaslatokra van szükség. – Meg kell változtatni, minimum feltételekhez kell kötni a lakcímkártyák kiadásának rendszerét: – Legyen szabványos szennyvízelvezetés, kémény és áramvételezés, valamint szemétszállítási szerződés és lakónként megfelelő négyzetméter.

Ezzel jelentősen lehet csökkenteni újabb telepek kialakulásának a lehetőségét. Ahol már kiadták a lakcímkártyákat, ott a lakókat kötelezni kell, hogy egy éven belül teremtsék meg ezeket a minimum feltételeket – magyarázta a politikus, Pakusza Zoltán hozzátette, radikális szemléletváltásra van szükség a gyermekvédelem területén is, ahol elsősorban a szülő felelősségét kell vizsgálni.

További hírek

Olvasnivaló