Ugrás a tartalomra

Pontokat hoztak haza Lengyelországból a miskolci karatékák

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 02. vasárnap 14:28
Szombaton rendezték meg Lengyelországban a Polish Open nemzetközi kvalifikációs karate versenyt. A megmérettetésen a miskolci Justitia Fuji-Yama SE öt sportolójával vett részt, akiket Kis Virág kísért el ezúttal edzőként.
A képen balról jobbra: Szilágyi Gergő, Elekes Máté, Bérczes Botond, Tóth Vanda, Kovács Száva, Kis Virág

A versenyen a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra kezdődött el a pontgyűjtés. A junior női kata-sok mezőnyében Kovács Száva, míg a U21-esek között Tóth Vanda a második fordulóig jutott. A junior férfi katasoknál Elekes Máté, míg a felnőtt férfiak mezőnyében Szilágyi Gergő az első fordulóban búcsúzott. Bérczes Botond a junior férfi formagyakorlatot bemutatók közül szerezte meg az előkelő 3. helyezést, amellyel az első kvalifikációs pontjait is begyűjtötte a jövőévi korosztályos Európa-bajnokságra. 

A felnőtt női kata versenyszámban Tóth Vanda szépen menetelt és végül az 5. helyen zárt. A világbajnokságra készülő női felnőtt csapat kata is megmutatta tudását. Sterck Laura (MTK), Fábián Csenge (MTK) és Tóth Vanda (Justitia Fuji-Yama SE) a finn nemzeti válogatottal szemben harcolta ki a döntőbe jutást. A Heiku-t mutatták be a magyar lányok, amit 23,94 ponttal értékeltek a bírók, amely majdnem 2 teljes egész ponttal volt jobb a finneknél. A döntőben aztán végül az ezüstérmet szerezték meg a szlovákok ellenében.

A kvalifikációs pontgyűjtés november 12-én a Hungarian Openen, majd november 19-én a Ljubjana Openen folytatódik, de addig is a következő megmérettetés az Avas kupa, a 16. Csordás József nemzetközi karate emlékverseny várja a sportolókat Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban. 

Eredmények: 
Junior férfi kata: 3. Bérczes Botond
U21 női kata: 9. Tóth Vanda
Felnőtt női kata: 5. Tóth Vanda
Felnőtt női csapat kata: 2. Magyarország (Sterck Laura-MTK, Fábián Csenge-MTK, Tóth Vanda-Justitia Fuji-Yama SE)
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!