Ugrás a tartalomra

Rekordköltés SZÉP Kártyával

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 16:03
Jelentősen megnőtt a SZÉP Kártya forgalom tavaly. A kártyabirtokosok a legtöbbet a vendéglátás zsebből költötték.
Fotó: Mocsári László

Az OTP Bank felmérései szerint a SZÉP kártyás költések összege tavaly meghaladta a 300 milliárd forintot. Közlésük szerint 2022-ben is a vendéglátás alszámla forgalma volt a legmagasabb (201 milliárd forint), ezt követte a szálláshely (95 milliárd forint), majd a szabadidő zseb (29 milliárd forint). A növekedésben az élelmiszervásárlási lehetőség, az alszámlák közötti átjárhatóság, illetve az elfogadóhelyek és a kártyabirtokosok számának folyamatos bővülése is szerepet játszott. A korábbi három alszámlát január elsejétől összevonták. A vendéglátósok arra számítanak, hogy ezentúl még többen választják majd ezt a fizetési módot.

A Miskolc Televízió által felkeresett egyik miskolci étterem SZÉP kártyás forgalma 5 százalékkal emelkedett tavaly.
- Amikor az év első felében az élelmiszerüzletekben is lehetett vele fizetni, akkor csökkent a SZÉP-kártyás forgalmunk. Miután a zsebek közötti átjárhatóságot bevezették, és már csak a vendéglátásban lehetett vele vásárolni, ismét növekedést tapasztaltunk – nyilatkozta Komáromi József, a Via Piano ügyvezetője.

A legtöbb belvárosi étteremben az ebédidő a legforgalmasabb, a menüt általában SZÉP kártyával fizetik, csak úgy, mint a Miskolc Tv által felkeresett másik étteremben. Az Avasi Sörház jelenlegi tulajdonosa október óta üzemelteti az éttermet, fontosnak tartotta már a kezdetektől, hogy biztosítsák a SZÉP kártyás fizetést.

„A zsebek összevonásával az egyébként is erősödő SZÉP kártya forgalom véleményünk szerint még tovább fog erősödni” – hangsúlyozta Gáspár Lajos, az Avasi Sörház üzletvezetője. Más vendéglátóhelyek is hasonlóan gondolkodnak, a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma mára országosan meghaladta a 39 ezret, a kártyatulajdonosok száma pedig átlépte a 270 ezret.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!