Ugrás a tartalomra

Rendkívüli tanácskozást tartott a miskolci operatív törzzsel Veres Pál

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 05. péntek 08:59
Élő adásban jelentkezett be Veres Pál polgármester csütörtök délután, miután rendkívüli tanácskozást tartott a miskolci operatív törzzsel a járványhelyzet alakulása és a ma bejelentett kormányzati intézkedések kapcsán.

Csütörtök délben Gulyás Gergely elmondta, szigorítanak a szabályokon országszerte, mert nőtt a betegek és a halottak száma is. Részleteket itt olvashat.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a délutáni ülés után az alábbiakat jelentette be: péntektől ismét kötelező a maszk használata közterületen; az idősellátás területén hétfőtől bezár a nappali ellátás, igény esetén segítséget nyújt a város. A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata hétfőtől előjegyzés alapján fogadja az ügyfeleket.

Veres Pál továbbá elmondta, kiemelten kérte az MVK-tól a reggeli járatsűrítést. – Például az 54-es busszal sokan közlekednek a kórház irányába, főleg az egészségügyi dolgozók.

Mivel az iskolák zárva lesznek, segítség lehet a szülőknek, ha hordhatják az ebédet. – Ebből is kiderül, hogy a tavaly márciusi forgatókönyvet szeretnénk ismét bevezetni – mondta, majd hozzátette, a tömeges oltáshoz az önkormányzat minden lehetséges segítséget megad majd. – Tudom, hogy egyre nehezebb, de tartsuk be a járványügyi szabályokat! Sokunkat nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is megviselnek az intézkedések. Reménykedünk abban, hogy rövid időn belül megszűnik ez a rendkívüli állapot. Türelemre kérek mindenkit. Vigyázzunk magunkra és egymásra: viseljünk maszkot és regisztráljunk oltásra! – zárta sorait a polgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!