Ugrás a tartalomra

Salkaházi Plusz: rövidesen indul a támogatás folyósítása

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 08:17
A tizenegyezer forintos emelt összegű támogatást azok a szépkorúak kapják meg, akik azt korábban igényelték, vagy év végéig megteszik.
Forrás: MiNap-archív/Mocsári László

A koronavírus miatti elvonások ellenére folytatódik a Salkaházi Plusz Program – erről Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője beszélt a minap.hu-nak. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a járvány miatti védekezés több százmillió forintos plusz kiadást, a kormányzati elvonások pedig hasonló nagyságrendű bevételkiesést jelentettek eddig a város költségvetésének. Ettől függetlenül az önkormányzat – Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjában vállaltakkal összhangban – továbbra is támogatja a városban élő időseket. Így az idén is kapnak pénzt azok a miskolci szépkorúak, akik ezt igényelték az önkormányzatnál. A támogatási összeg pedig már tíz százalékkal magasabb, mint korábban volt.

Dr. Ignácz Dávid. Fotó: Mocsári László

Ignácz Dávid emlékeztetett, bár az idén a járványügyi helyzet miatt a megszokottól később nyílt lehetőség a pénzbeli támogatás iránti kérelmek benyújtására, az eddig beérkezett igénylések jelentős részét már feldolgozták, 32 598 fő esetében pedig már meg is állapították a jogosultságot.

– Számukra a 11 ezer forintos emelt támogatás fog kiérkezni. Ezeket a Magyar Posta Zrt. ütemezetten fogja kiküldeni december 10-e és december 18-a között. Ezeket az ütemezett kifizetéseket egyébként a postán kívül, átutalással is fogjuk teljesíteni ugyanebben az időszakban – tette hozzá a jegyző. 

Azok, akiknél a jogosultsági feltételek még az év végéig teljesülnek, vagy akik valamilyen oknál fogva eddig még nem nyújtották be a támogatási kérelmüket, ezt december 31-ig még megtehetik. Ezután a határidő után azonban jogvesztő, már nem lesz lehetőség a támogatás megállapítására.

Amint az ismert, a támogatásra az jogosult, aki nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül (öregségi nyugdíj, rokkantsági nyugdíj stb.), betöltötte, vagy december 31-ig betölti hatvanadik életévét, miskolci lakóhellyel rendelkezik, és jövedelmeinek összege (nyugdíja és egyéb jövedelme összesen) nem haladja meg a havi 285 ezer forintot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!