Ugrás a tartalomra

Semmelweis nap: a miskolci egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 03. péntek 14:03
Egészségügyi dolgozók kaptak elismerést Miskolc városától csütörtökön a városházán.

Július 1-je 1992 óta Semmelweis-nap, vagyis a magyar egészségügy napja – azért éppen ez a nap, mert 1818-ban ekkor született Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” – hangzott el az ünnepség kezdetén.

 

Fotók: Juhász Ákos

Veres Pál, Miskolc polgármestere beszédében köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak azért a bátor és áldozatos munkáért, melyet az elmúlt hónapokban, a koronavírus-járványveszély idején végeztek. Kiemelte: nagyrészt az ő szakmaiságuknak, kitartásuknak és a miskolciak fegyelmezettségének köszönheti a város, hogy nagyobb áldozatok nélkül át tudta vészelni az elmúlt hónapokat.

A városvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosság hozzáállásán, az együttműködésen a következő hónapokban is sok múlik majd. „A járványügyi készültség érvényben van, a vírus itt van közöttünk. Hasonló fegyelmezettséggel, az egymásra való odafigyeléssel és a kellő óvatosság megtartásával talán elkerülhető lesz egy következő hullám, ha pedig mégis szembe kell nézni az újabb veszéllyel, akkor jó tudni, hogy ilyen kiváló egészségügyi szakemberek őrködnek egészségünk, biztonságunk felett” – mondta.

A beszédet követően Veres Pál polgármester, Varga Andrea Klára alpolgármester és Dr. Ignácz Dávid jegyző elismeréseket adott át, Balog Ildikó, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet igazgatója pedig virággal köszöntötte a kitüntetetteket.

Elismerő oklevelet kaptak:
Dr. Nagy Zsuzsanna házi gyermekorvos
Dr. Szabó Judit háziorvos
Virágné Orliczki Erika védőnő
Dr. Soós Tamás fogorvos

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!