Ugrás a tartalomra

Sporttalálkozó Miskolcon – testvérvárosainkkal versenyeztünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 01. szombat 12:17
Az idén Miskolc adott otthont a V4 Testvérvárosok Sporttalálkozójának.

Kassa, Ostrava és Katowice testvérvárosaink delegáltjai vendégeskednek csütörtök óta Miskolcon. Az alpolgármesterek vezette csapatok sportversenyen mérték össze erejüket, de Miskolccal, a város nevezetességeivel is megismerkedtek. A hagyományos sporttalálkozó fő célja a sportolás mellett a testvérvárosi kapcsolatok ápolása és erősítése.

Fotók: Takács József

A programot minden évben ősszel rendezik meg, mégpedig körforgásban a testvérvárosok, tavaly a csehországi Ostrava volt a vendéglátó. Idén asztalitenisz, tollaslabda, streetball, teqball, valamint kötélhúzás szerepelt a programban, a delegációk a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban és a környező sportpályákon mérhették össze erejüket és tudásukat.

A testvérvárosi delegáció vezetőit Badány Lajos alpolgármester fogadta péntek délelőtt a Városházán. A megbeszélésen szó esett a testvérvárosi kapcsolatokról, Miskolc fejlesztési terveiről, de szóba kerültek aktuális témák is, mint például az egész Európát sújtó energiaválság, illetve ennek kezelési módjai, lehetőségei.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!