Ugrás a tartalomra

Százhúsz milliót nyert a város a fejlesztési tervekre

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 13:46
A beruházások előkészítését megalapozó stratégiák és programtervek elkészítésére eddig is nagy gondot fordított a városvezetés, decemberben anyagi forrást is nyertek hozzá. 
rózsaszín avasi kilátó mellrák elleni küzdelem
Fotó: Mocsári László

Még júliusban jelentette be Veres Pál polgármester, hogy elkészült Miskolc következő hétéves fejlesztési terve, a fejlesztések alapjául szolgáló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS), amelyben rögzítették, hogy a városnak emberközeli fejlesztésekre van szüksége, olyan fejlesztésekre, amelyek középpontjában a miskolci emberek és a miskolci közösségek állnak. 

Az FVS-re épülő programtervek és a leendő beruházások stratégiai szintű előkészítésére tavaly decemberben nyerte el a százhúsz millió forintos támogatást Miskolc Önkormányzata. Ez lehetőséget ad arra, hogy a 2021-2027 uniós fejlesztési időszak operatív programjainak forrásaihoz Miskolc városa is hozzáférhessen. 

A tervezett fejlesztési irányokról és a projektek ütemezéséről részletes tájékoztatást ad majd a Városházán Veres Pál polgármester és Szopkó Tibor alpolgármester, január 26-án, csütörtökön. Az eseményen elhangzó információkról lapunkban beszámolunk.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!