Ugrás a tartalomra

Szemét, patkányok, rossz közbiztonság a Tetemváron

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 20. csütörtök 18:17
Továbbra is problémát jelent az illegális szemétlerakás a Tetemváron, de közbiztonsági és közegészségügyi problémák is bőven akadnak. A terület önkormányzati képviselője, Szopkó Tibor bejárást tartott csütörtökön a Városgazda, az önkormányzat és a rendészet munkatársaival, valamint több helyi lakossal, hogy közösen találjanak megoldást a területen uralkodó áldatlan állapotokra.

Eligazítás után indult bejárásra Szopkó Tibor a hatóság munkatársaival és a Tetemváron élő panaszosokkal. A helyszíneket lakossági bejelentés alapján választották ki. Tóth István 77 éves és gyerekkorától lakik az Alsósoron. A nyugdíjas férfi elmondta, a környék egykor szép, békés hely volt, valamikor 10-15 évvel ezelőtt azonban megváltozott minden: az üresen álló házakba olyanok költöztek be, akik az ott lakók életét folyamatosan megkeserítik.

Mocsári László képgalériája

– Az utca végére például rendszeresen hordanak mindenféle hulladékot, hiába takarították ki, hamar megtelt újabb szeméthalmokkal a terület. Rendet kellene itt rakni – húzta alá.

Az elhagyatott portákon mindenütt óriási szeméthegyek állnak, ahol pedig illegális beköltözők laknak, ott naponta halmozódik fel a sok lom. Az egyik helyi lakos elpanaszolta: szemetelnek, a hulladékot nem a kukákba, hanem ahová éppen tudják, oda rakják le. Így aztán nem véletlen, hogy a patkányok is elszaporodtak a környéken. Egyesek macska nagyságú példányokat is láttak már.

Az ott lakók azt szeretnék, hogy a körzeti megbízott és a rendőrség munkatársai gyakrabban járőrözzenek az utcákban.

A hulladékproblémák mellett a közbiztonsággal is gondok vannak – a választások óta több száz panasz érkezett a lakosoktól a terület önkormányzati képviselőjéhez. Szopkó Tibor egyelőre feltérképezi a megoldásra váró feladatokat.

– Még a tavasz folyamán elkészítünk egy problématérképet, ami a gondok mellett megoldási javaslatokat is tartalmazni fog – ismertette.

A Tetemvár, a Rózsásdűlő és a Katowice utca mellett belvárosi részeket is felkerestek a bejárás során. Az Európa téren szintén sok gonddal szembesült az önkormányzati képviselő.

– Egyrészt nagyon rossz a csapadékvíz-elvezetése a térnek. A díszburkolat sincs túl jó állapotban van. Az ott élők arra is panaszkodnak, hogy egy fákkal, virágokkal borított zöld parkot ígértek oda, ez azonban nem valósult meg. A mélygarázsba is ömlik be a víz. Ezeknek a megoldásán el kell kezdeni dolgozni, hogy a környékbeliek elégedettek legyenek – sorolta Szopkó Tibor.

További hírek

Olvasnivaló