Ugrás a tartalomra

A Szimbiózis Alapítvány nyerte a Civil Díjat 2022-ben a legjobb társadalmi vállalkozás kategóriájában

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 12:21
Kedd este adták át a NIOK Alapítvány által szervezett éves Civil Díj elismeréseit Budapesten. A nonprofit szerveződések legrangosabb szakmai elismerését több kategóriában ítéli oda szakmai zsűri, idén pedig a Szimbiózis Alapítvány a legjobb társadalmi vállalkozásért járó elismerést kapta a Baráthegyi Kincsestár kapcsán.

A djíat Almási Beatrix, az alapítvány kommunikációs munkatársa vette át Karcsival együtt, aki a Baráthegyi Majorság munkavállalója. Beatrix köszönőbeszédében őt, a "baráthegyi konyha leglelkesebb dolgozóját" dicsérte, arra is kitérve, hogy értelmi fogyatékosként teljes értkű munkát tud végezni, egyben adófizető állampolgárként élheti az életét.

Karcsi az elismeréssel; Fotó: Szimbiózis Alapítvány

"A Szimbiózis Alapítványnál hiszünk abban, hogy mindenki képes dolgozni. A mi feladatunk megtalálni, felismerni, hogy ki mire képes. Mert nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen miért felkelnie reggel" - folytatta. Végül azzal köszönte meg az alapítvány nevében az elismerést, hogy holnap annak hírét elmeséli majd Karcsi a társainak, ez pedig büszkeséggel tölti majd el őket is.

Almási Beatrix (középen) a Szimbiózis Alapítvány húsvéti nyuszisimogató rendezvényén a Baráthegyi Majorságában; MiNap-archív; Fotó: Mocsári László

A másik érdekelt miskolci szervezet, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület a DemNet Alapítvánnyal és Miskolc önkormányzatával közösen megszervezett tavalyi közösségi gyűlés miatt jutott döntőbe a legnagyobb hatású projekt kategóriájában, azonban az elismerést végül nem ők nyerték el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!