Ugrás a tartalomra

Színes programokkal ünnepelték az Állatok Világnapját a Miskolci Állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 01. vasárnap 20:58
Legyenek parányiak vagy óriások, hangyák vagy elefántok, az Állatok Világnapján minden állatot megünneplünk - írták honlapjukon és így is tettek. Ismeretterjesztő előadásokkal, madárgyűrűzéssel, vakvezető kutyás sétával, és még könyv csereberére is sor került.
Fotó: Mocsári László

A világnap kezdete egészen 1931-re, a firenzei környezetvédelmi konferenciára nyúlik vissza, ahol felmerült az Állatok Világnapjának gondolata. A választás Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapjára, október 4-ére esett. Ezen a napon ünnepeljük az emberek és állatok közötti kapcsolatot, valamint felhívjuk a figyelmet a természettel való harmonikus együttélés fontosságára.

A Miskolci Állatkertben - előre hozva hétvégére az ünnepnapot - vasárnap 10 és 16 óra között várták érdekes programokkal a látogatókat, ahol többek között a Lerch-EgZoo csapattal ismerkedhettek a hüllőkkel, ízeltlábúakkal. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja a madárgyűrűzés rejtelmeibe és technikájába vezette be az érdeklődőket. 

Hogy felhívják a figyelmet az állatok fontosságára és szerepére az emberek életében, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából ki lehetett próbálni, milyen vakvezető kutyával közlekedni, valamint, hogy hogyan olvasható a Braille-írás. 

És még sok kép a galériában. Kattints a képre!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai állatvédelem, állattartás, bűnmegelőzés témában adtak tájékoztatást a látogatóknak. Az állatkert témaasztalánál állatos kreatívkodásra invitálták a gyerekeket, valamint lehetőség volt „könyv-csereberére” is. "Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet" felhívással óvodásoknak és kisiskolásoknak hirdették meg, hogy ha van otthon szép állapotú, de régóta nem lapozott, olvasott könyv, hozzák el az állatkertbe a mai napon és cseréljenek. Így mindenki hozzájuthat érdekes, számára új történetekhez. Mindenki annyi könyvet tudott elcserélni, amennyit hozott. 
Sok kislegénynek és leánynak volt ez a nap feledhetetlen élmény és jó kikapcsolódás a Miskolci Állatkertben. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!