Ugrás a tartalomra

Szopkó Tibor lesz Miskolc új alpolgármestere

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 16:01
Az újonnan megválasztott városvezető eskütétele május 3-án lesz, de munkáját már május 1-jén elkezdi. 
Szopkó Tibor, Miskolc megválasztott alpolgármestere. Fotó: Juhász Ákos

A pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Szopkó Tibort, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselőjét Miskolc polgármestere. Veres Pál a kinevezésről a városvezető- és az ellenzéki frakciókat a közgyűlést helyettesítő csütörtöki online konzultáción tájékoztatta.

A polgármester a konzultáción elmondta, az új alpolgármester kinevezésével meg szerette volna várni azt az időt, amíg rendes közgyűlésen dönthetnek a képviselők, mivel azonban várhatóan jó ideig még nem lesz lehetőség ilyen megtartására, ezért a közgyűlés jogait gyakorolva, a város vezetésével konzultálva maga döntött a kinevezésről. 

Ahogyan az ismert, Miskolc az elmúlt körülbelül másfél évben egyetlen alpolgármesterrel működött. Veres Pál indoklásában elmondta azt is, az új alpolgármester kinevezését a sok feladat tette feltétlenül szükségessé.

- Alpolgármesternek lenni elsősorban felelősség és munka, nem pedig státusz. A várost szolgálni, a városért dolgozni pedig olyan megtiszteltetés, amit nem tudok eléggé megköszönni a választóknak, és az engem támogatóknak – ezt már Szopkó Tibor mondta el megkeresésünkre, aki a polgármester mellett a Velünk a Város frakciójának is köszönetet mondott. „A bizalmat meg fogom szolgálni!” – tette hozzá.

Az alpolgármester elmondta: alapvetően a nyitottságban, a következetes munkában, a határozott döntésekben és a precíz végrehajtásban hisz. Kiemelte, elsődleges feladata a fejlesztési területeken a város előtt álló hatalmas munka koordinálása lesz.

Elmondta még, körzetében, ahol megválasztották, továbbra is ellátja feladatait önkormányzati képviselőként, ezen kívül viszont minden egyéb, korábban vállalt feladatáról (jelenleg a város Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke, a Jogi és Ügyrendi Bizottság tagja, és a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottságának tagja) lemond. Mint kiemelte, teszi annak érdekében, hogy „a megkapott nemes és nagyon-nagy feladattal megfelelőképpen tudjak foglalkozni.”  

Szopkó Tibor eskütétele május 3-án lesz, de munkáját már május 1-én megkezdi.


 

Szopkó Tibor 1982-ben született Miskolcon. A város melletti feltétel nélküli elkötelezettsége mindvégig meghatározó volt eddigi életében és pályája során még akkor is, amikor egy rövid, átmeneti időszakra távolabb került lokálpatriótaként rajongásig szeretett szülőhelyétől.

Szopkó Tibor évtizedes vezetői, menedzseri tapasztalatokkal rendelkezik. Diplomáját üzleti kommunikációból szerezte jeles minősítéssel, majd több mint 12 éven át, 2002 és 2014 között számos piacvezető vállalatnál dolgozott, elsősorban az ingatlanfejlesztési szektorban, illetve a vagyonkezelés területén, de bizonyította rátermettségét és szakmai felkészültségét, szaktudását portfóliómenedzseri, projektirányítói, valamint felsővezetői, igazgatói munkakörökben is. 2014-től családi vállalkozásukat vezeti, sikeres működtetve cégüket.

Tárgyalási szinten beszél angolul, alapfokú tudással bír német és orosz nyelvből, szívesen olvas és érdeklődik a szociológia iránt – a Mensa HungarIQa tagja.

Húszéves korától végez aktívan közösségi munkát, elkötelezett a demokratikus értékek és a társadalmi felelősségvállalás mellett, ezért döntött úgy már viszonylag fiatalon, hogy kész a civil és politikai szerepvállalásra, amely végigkísérte szakmai karrierjét. 

A 2019-es önkormányzati választások előtt is szerzett már tapasztalatokat önkormányzati képviselőként, a borsodi embereket szolgálva több mint 10 éven át Mezőcsáton. 2019 óta önkormányzati képviselő Miskolcon, 2021 május elsejétől a város alpolgármestere. 

További hírek

Olvasnivaló