Ugrás a tartalomra

A tánc világnapja – debütál a Miskolcz-Revital TSE klipsorozata

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 11:43
Április 29. a tánc világnapja, ezen a napon debütál a Miskolcz-Revital TSE Én is táncolnék című műsorának harmadik szériája a Miskolc Televízióban. Az első adást csütörtökön 19:25-től láthatják a nézők, interjúkkal, a forgatásokról készült werkfilmmel és az első klippel jelentkezünk. Annyit elárulhatunk, hogy a samba lesz a középpontban: az energikus latin zene és magával ragadó mozdulatok mellett a klipsorozat által elmesélt történet is kezdetét veszi. Egy jó hangulatú házibuliba csöppenünk, ahol a szórakozás mellett egy szerelmi cselekmény is elkezdődik: főhőseink először pillantják meg egymást...

A rendkívül sikeres aktív versenytáncos pályafutásukat tavaly októberben lezáró Süttő Roland-Tombácz Anikó páros bő egy évvel ezelőtt talán még maga sem gondolta, hogy újabb sikertörténet veszi kezdetét az életükben: tavasszal indult – szintén a Miskolc Televízióban – fogalmazzunk úgy: ismeretterjesztő műsoruk, amiben a klasszikus táncok alaplépéseivel ismertették meg az ekkor már a járvány miatt a négy fal közé szorított nagyközönséget. Ahogy aztán részben újra kinyílt a világ, ők is továbbgondolták a műsort: a második szériában Miskolc ikonikus helyszínein mutatták be a táncokat, bevonva a tanítványaikat, a Miskolcz-Revital TSE versenytáncosait és a Premier Művészeti Iskola utánpótlás csoportjait – valamint a járókelőket. Palotaszálló, Tündérkert, Szent István és Erzsébet tér, Szinva terasz, ahol a Stamp-Bar biztosította a feltételeket és DJ Kameny volt a hangulatfelelős. A sorozat utolsó részét augusztusban adtuk le a televízióban, Rolandék azonban továbbra is ragaszkodtak a sorozathoz.

Gyönyörködtet

– Nem akartuk elengedni a projektet, már csak azért sem, mert rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Sokan felvetették, hogy rendben, ismerjük az alaplépéseket, de most már szívesen látnánk, hogyan is néz ki ez profi köntösben. A táncban, a táncosokban szeretnének gyönyörködni – fogalmazott most Süttő Roland és Tombácz Anikó.

Nos, annyit elárulhatunk, lesz mit nézni! A rövid, 3-4 perces videókban – túlzás nélkül állíthatjuk – mindenre figyeltek: Roland és Anikó, valamint tanítványaik a legmagasabb szinten mutatják be a táncokat, a gyönyörű képekért pedig olyan kreatív szakemberek feleltek, mint Varga Zoltán és Váradi Máté.

– A napokban készültek el az utolsó felvételek, mit mondjunk? Igazán nagy élmény volt a forgatás, egy igazi adrenalin dömping, minden pillanatát élveztük. A helyszíneket úgy választottuk ki, hogy passzoljanak az adott tánc karakteréhez. Forgattunk a Lillafüredi Palotaszállóban, a Helynekemben, a Miskolci Egyetemen, a Miskolci Nemzeti Színházban és egy fotóstúdióban.

A tánc a férfi és a nő közötti intimitásról is szól. Fotó: Varga Zoltán

A fűszer

A fűszert egy sima versenytáncos videóhoz képest igazából ezek összessége adja meg. Az öt latin táncot a versenyrepertoár sorrendjében mutatják meg Anikóék, de mindezeket összeköti egy sztori. És mi más lehetne ez, mint a szerelem? – A szamba a férfi és a nő megismerkedésének a pillanatait mutatja be, az első találkozást; a cha-cha-cha a flörtölés sztorija; a rumba az első csók előtti utolsó pillanat izgalmát „táncolja” el; a paso bemutatja, milyen a szerelem, amikor megjelenik a kapcsolatban a konfliktus; végül a jive a kiteljesedés, a happy end.

Imponáló

S hogy miért pont a tánc világnapján indul el az újabb széria? A kiemelt nap a tánc fontosságának hangsúlyozásáról szól; arról, hogy minél többen válasszák ezt a mozgásformát. De miért és kinek fontos ez? – Hisszük, hogy minden táncműfaj pozitív hatással van a mentális és a testi állapotunkra – mondja Anikó. – A társastánc pedig klasszikus értékeket képvisel, és nem lenne szabad hagyni, hogy kimenjen a divatból. A nőknek egyébként is nagyon imponáló, ha a férfiak tudnak táncolni.

– Az életünk szerves részét képezi – teszi hozzá Roland. – Ha egyszer csak eltűnne a tánc a mindennapjainkból, olyan lenne, mintha a légzésünket vették volna el. A mi műfajunk, a társastánc célja, hogy egy nő és egy férfi még szorosabbra fűzze a kapcsolatát, még intimebbé tegye azt, még jobban megismerjék egymást.

Törődnek velük

Missziójukban pedig Roland és Anikó támogatókra talált: a Mento Környezetkultúra Kft. mindig is nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra és ezen belül is Miskolc segítésére. A cég szívügyének tartja, hogy olyan városi sportolókat, sportegyesületeket támogasson, akik kimagasló színvonalon és eredményesen űzik tevékenységüket. Jelenleg 2 fő ilyen irányultsága van a támogatásnak: a miskolci vízilabda (MVLC) és a miskolci versenytánc/társastánc, ezen belül is kizárólagosan a Miskolcz-Revital TSE segítése.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért pont a tánc világa fogta meg ezt az egyébként hulladékgazdálkodással, újrahasznosítással, útépítéssel vagy többek között szennyvízcsatorna-hálózatokkal foglalkozó vállalkozást. Itt jön a képbe Hercsik Zsuzsanna, akinek mind a Revital, mind a Mento Kft. oldaláról van szoros kapcsolata és személyes érintettsége.

– A Mento Kft. ügyvezető igazgatója édesapám, Hercsik István, ezen kívül lassan én is becsatlakozom a cég munkájába, a Revitallal való együttműködésben is nagyrészt én vagyok jelen a cég képviseletében. A versenytánc és a táncművészet 4 éves koromtól egészen 2018-ig az életemet képezte, 2018-ban U21-es latin magyar bajnok voltam. Aktív versenyzői pályafutásomat Anikó és Roland végigkövette, valamint vezetőedzőim is voltak. Munkájuk már diák, versenyzői szemmel is kimagasló volt, és édesapám számára is egyértelmű volt, hogy a hármunk fejéből kipattanó ötleteket, projekteket támogatni szeretné. Ez a fajta együttműködés természetesen számomra is nagyon előnyös, hiszen sportdiplomáciai, valamint managament tanulmányaimat gyakorlatba ültethetem és gyakorolhatok egy olyan ismerős és számomra mindig is fontosnak vélt környezetben, amit a szenvedélyem, a tánc ad.

A versenytánc mentorálása a cég számára is rendkívül fontos, hiszen, szlogenjéhez – „Törődünk a környezetünkkel” – hű kell, hogy maradjon. Ez nemcsak a hulladékgyűjtésben és a környezetvédelemre való felhívásban merül ki, hanem abban is, hogy a Miskolcz-Revital által olyan klasszikus kulturális/művészeti és sport értékek közvetítésében tud segíteni, ami egyedülálló és a vállalkozás image építésében rendkívül hatékony eszköznek bizonyul.

– A Mento Kft. mindig is olyan projektek, események és emberek mögé állt oda, amelyek igazán figyelemre méltó értékeket képviselnek és nagy szerepük van akár az emberek különböző területeken való szemléletformálásában és abban, hogy a jövő nemzedékét előrelendítsék. Ezeket a jellemzőket a Miskolcz-Revital TSE megtestesíti, így a Mento Kft. teljes vállszélességgel támogatja az egyesületet és bízik abban, hogy a jövőben újabb kölcsönös pozitívumokat felsorakoztató együttműködések fognak születni – fogalmaz Zsuzsanna.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!