Ugrás a tartalomra

Távol-keleti testvérvárosunk újra ellátogatott hozzánk

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 26. péntek 12:11
Idén tízéves Miskolc és a dél-koreai Asan testvérvárosi kapcsolata – ebből az alkalomból érkezett csütörtökön háromfős koreai delegáció a Városházára.

 

Fotó: Mocsári László

A találkozón elhangzott: Asannal harmonikus, a nagy távolság ellenére is élő, rendszeres szakmai találkozásokon alapuló kapcsolata van a városnak, melynek részeként minden évben tíz fiatalt és két kísérőtanárt fogadnak az ázsiai országból a miskolci önkormányzat balatonmáriafürdői táborában. Ők a balatoni nyaralás után néhány napot minden évben eltöltenek Miskolcon is. Asanban pedig az együttműködésnek köszönhetően miskolci diákok ismerkedhetnek meg a helyi emberek mindennapjaival, a koreai nyelvvel és kultúrával.

 

Veres Pál polgármester a megbeszélésen szólt a két város közötti gazdag kulturális, gazdasági, kapcsolatokról, hangsúlyozva, hogy korábban már több asani szakmai csoport is ellátogatott Miskolcra, és tanácskoztak mások mellett adóügyekkel, vagy éppen a geotermikus energiahasznosítással kapcsolatos kérdésekről is.

Veres Pál és Kim Sun-Tae, Asan polgármesterének külügyi tanácsadója megállapodtak arról is, hogy januárban a dél-koreai város első embere hivatalos látogatást tesz Miskolcon. A diplomata egyúttal meghívta a miskolci polgármestert is egy szintén hivatalos, asani látogatásra 2022 tavaszán.

A megbeszélésen megállapodtak arról is, hogy folytatódik a két város együttműködtetése a diákok csereüdültetésének területén, és elhangzott, hogy ha a járványhelyzet lehetővé teszi, Asan egy hagyományos koreai táncokat bemutató művészeti csoporttal képviselteti magát 2023-ban, a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház előtt tisztelgő miskolci rendezvénysorozaton.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!