Ugrás a tartalomra

Több mint négyszázzal emelkedett a fertőzöttek száma Borsod-Abaúj-Zemplénben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 10:41
Országosan 3 929 fővel, megyénkben 407 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 117 beteg, ezzel a koronavírus-járvánnyal összefüggésben életüket vesztettek száma négyezer felé emelkedett.
A beazonosított fertőzöttek száma, megyei bontás 2020. november 24-én. Forrás: koronavirus.gov.hu

3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja keddi gyorsjelentésében a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 008 főre emelkedett, 44 020 -an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22, az elhunytak 25, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 

7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetnek, egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. 

Ahogyan arról hétfőn lapunk is beszámolt, keddtől újabb a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lép életbe. "A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és hétköznapokon 9 és 11 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a csak nekik fenntartott vásárlási idősávon kívüli más időpontban is vásárolhatnak" - emlékeztet a kormányzati portál.

Hangsúlyozzák:  kormány szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. 

További hírek

Olvasnivaló