Ugrás a tartalomra

Több százan futottak Takács Annáért

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 09:58
A látássérült kislány megsegítésére korábban a Magyar Honvédség szervezett futóversenyt.
Jótékonysági futás Miskolcon - Juhász Ákos képgalériája


Nemes céllal húzták szerdán fel futócipőt a miskolciak. A Mobilitási Hét részeként rendeztek futóversenyt, amivel egy látássérült kislány tanulmányait kívánták segíteni az akcióhoz csatlakozók. 

A sporteseményen a borongós, hűvös idő ellenére is nagyon sokan vettek részt: oktatási intézmények – köztük több óvoda, iskola – és szervezetek is képviseltették magukat. A futás megelőzően a résztvevő több száz gyermek közösen melegített a Szent István téren, majd délelőtt tizenegykor előbb az iskolások, utánuk a katonák, végül pedig az egyéni futók rajtoltak el a szimbolikus, 2021 méteres távon.  A rajtnál a látássérült kislány, Takács Anna is ott volt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a sporteseményt a Magyar Honvédség hívta életre, mégpedig azért, hogy segíthessenek Takács Norbertnek, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred miskolci, 10. Területvédelmi Zászlóaljánál szolgálatot teljesítő altisztnek, akinek kislánya, Takács Anna születési rendellenességből adódóan súlyosan látássérült. 

Molnár Sándor, a kiképző század parancsnoka elmondta, altisztjének családja szerette volna, ha Anna normál, és nem speciális általános iskolában kezdené meg tanulmányait a lakóhelyén. Ezt azonban a Vakok és Gyengénlátók Budapesti Intézete abban az esetben engedélyezi, amennyiben a család megvásárolja az általuk javasolt látássegítő, oktatási eszközöket. A szükséges segédeszközök a család költségvetéséből nem kigazdálkodhatók.

- Miután ezt megtudtam, átgondoltam, hogyan tudnánk segíteni a családnak és természetesen Annának, és ezt követően döntöttünk úgy, hogy az önkormányzattal és a Supersum alapítvánnyal közösen megszervezzük ezt a nem mindennapi futóversenyt – mondta. 

A kezdeményezéshez Miskolc város önkormányzata örömmel csatlakozott – ezt már Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere mondta el a minap.hu-nak. „Segítettük a futóverseny szervezését is, hiszen szerettük volna, hogy minél többeket elérjen a jótékonysági akció híre. Arra különösen büszke vagyok, hogy a Városházán magánakcióként egy gyűjtés is elkezdődött, az összegyűlt összeget hétfőn szeretnénk átadni Annának – mondta. 

Az eszközvásárlásra szánt támogatás a Supersum alapítvány segítségével jut el a családhoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!