Ugrás a tartalomra

Újabb ellenzéki polgármesterjelölt Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. július 19. péntek 17:11
Semmilyen ellenzéki együttműködést nem tud elképzelni a Mi Hazánk. A párt egyik legnépszerűbb politikusát jelöli polgármesternek Miskolcon: Pakusza Zoltán pénteki bejelentésük során kifejtette, nem mások ellen, hanem Miskolcért szeretne dolgozni, ahogy azt eddig is tette.

– Miskolcért szeretnék dolgozni, ezért vállaltam el a párt jelölését – árulta el Pakusza Zoltán, aki szülővárosában szolgálatnak tartja az önkormányzati képviselőséget. – Referenciám az elmúlt 9 év. Korrupció nélkül végzem a munkámat, minden adóforinttal elszámolok a választók felé. Nem teszek továbbá különbséget jobb- és baloldali között, igyekszem mindenkit képviselni. Ha nem így lenne, akkor nem tudtam volna képviselő lenni egy olyan körzetben, ahol csak baloldaliak nyertek előttem.

Fotó: Juhász Ákos

A Mi Hazánk Mozgalom miskolci polgármester jelöltje hozzátette: a város ügyeit a pártpolitika fölé kívánja helyezni, ezt szintén bizonyította már. – A közbiztonság javításában támogattam a mostani városvezetést, de megszavaztam azt is, ha egy baloldali képviselő választókörzete fejlesztésére kért támogatást a központi költségvetésből. Mindenkivel szembe mentem viszont a nemzetközi roma kulturális központ tervével kapcsolatban.

A mostani városvezetés kritikája mellett emlékeztetett arra is Pakusza, hogy 2010 előtt is az országos átlagnál alacsonyabbak voltak a bérek; az Avasra beköltöztek a „fészekrakók”, 2007-ben bezárták a Diósgyőri Kórházat. Az elvándorlás pedig legalább 30 éve problémát jelent Miskolcon.

– A választás leegyszerűsödött: Kriza Ákos 9 év referenciával rendelkezik, és ott van Veres Pál a mögötte összeálló, jórészt bal-liberális oldallal, jórészt azokkal a politikusokkal, akik 2002-2010. között vezették a várost. Mi vagyunk a harmadik pólus. A választók dolga lesz majd, ki hogyan ítéli meg a korábbi korszakokat, én nem szeretném ezeket minősíteni. Tisztességes és becsületes politizálást tudok ígérni – fogalmazott Pakusza, aki a 16-os egyéni választókörzetben önkormányzati képviselőjelöltként is elindul ősszel. Hozzátette: a többi jelöltről még nem született döntés a Mi Hazánknál.

Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői csoportjának vezetőhelyettese Pakuszát méltatva kifejtette: ismert és elismert politikusa a pártjuknak. – Megítélésünk szerint ő a legalkalmasabb jelölt, hiszen nagyon sokat tett Miskolcért önkormányzati képviselőként. 2014-ben egyéni mandátummal ismerték el rátermettségét és szakmai tudását a választók. Az országgyűlési választáson pedig néhány szavazat választotta csak el a mandátumtól. A vezetőségben egyöntetűen úgy gondoljuk, hogy Pakusza Zoltán már bizonyított – fogalmazott.

Kifejtette továbbá, hogy Miskolc kiemelten fontos a párt számára, a régióban mindig is erős volt a radikális jobboldal, Pakusza személyében pedig van egy erős politikusuk, aki nem mellesleg megyei elnök. – Adta magát, hogy polgármesterjelöltként is elindítsuk – tette hozzá Fülöp Erik.

Kérdésünkre hangsúlyozta azt is, hogy a Mi Hazánk Mozgalom elhatárolódik „a most egyesült bal-liberális oldaltól, aminek most már sajnos a Jobbik is tagja”. – Velük semmilyen politikai szövetséget, vagy koalíciós partnerséget nem szeretnénk kialakítani a jövőben sem – hangoztatta.

A magát függetlennek valló, civil polgármester jelölt Veres Pál kapcsán is markáns véleményt fogalmazott meg a vezetőhelyettes. – Fel kell vállalni, hogy milyen ideológia mentén gondolkodunk; a választók is jól értik, ha egy civil szervezet mögé bújtatott, de valójában pártpolitikus indul el a választáson, akkor ő valójában mit is képvisel. A Fidesz hegemóniáját országosan is szivárványkoalícióval próbálják megtörni, mindenféle álszervezetek mögé bújnak az ellenzékiek. Úgy gondolom, hogy hosszabb távon a választók is el fogják ítélni ezt a fajta mentalitást – hangoztatta a Mi Hazánk politikusa.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!