Ugrás a tartalomra

Üveggolyó Für Anikóval

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 14. szombat 17:41
A Miskolci Kulturális Központ a kultúra napja alkalmából Üveggolyó címmel Für Anikó estjét mutatja be a Művészetek Házában.

A Miskolci Kulturális Központ minden évben méltóképpen emlékezik meg a magyar kultúra napjáról, idén sem lesz ez másként, hiszen Für Anikó estje, az Üveggolyó kerül bemutatásra a Művészetek Házában január 20-án. A művésznő többször fellépett már a Mühában, szinte visszatérő vendégként üdvözöljük. A magyar kultúra napját több mint 30 éve ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban - pontosan 200 éve - ezen a napon tisztázta le és látta el dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések leginkább azt segítik, hogy magyar gyökereinkre, évezredes hagyományainkra, nemzeti tudatunkra jobban fókuszálhassunk és tovább is adjuk azt a jövő generációjának.

Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik kulturális értékeinkről, sokfelé koncertet, irodalmi esteket, színházi előadásokat tartanak, ahogy tesszük ezt mi is szűkebb pátriánkban. Für Anikó estjén a műsorban elhangoznak többek között József Attila, Babits Mihály, Bereményi Géza, Zelk Zoltán, Báthori Csaba, Dsida Jenő, Határ Győző, Kaffka Margit, Erdős Virág, Ady Endre, Weöres Sándor, Kosztolányi Dezső, Juhász Gyula, Kun Árpád és Kiss Ottó művei, és zongorán kísér Tempfli Erik. A Miskolci Kulturális Központ szeretettel vár mindenkit az estre, aki neves költőink, íróink megidézésével szeretne megemlékezni a kerek évfordulóról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!