Ugrás a tartalomra

Válogatott kerettag támadó az új igazolás

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. június 22. szerda 10:07
A magyar A-válogatott keretében is számításba vett támadót igazolt a DVTK. A 23 éves Szőke Adrián Hollandiából érkezett Diósgyőrbe.
Forrás: dvtk.eu

A klub hivatalos weboldalán adott hírt a külföldről érkező új játékosról. –  Azért döntöttem a DVTK mellett, mert ezen a klubon éreztem leginkább azt, hogy engem akarnak –   nyilatkozott Szőke Adrián a dvtk.eu-nak. –  Hollandiában sokat tanultam és rengeteg tapasztalatot szereztem, játéklehetőséget viszont szakadozottan kaptam. Ezért nem tudtam igazán belelendülni, és száz százalékig megmutatni, mire vagyok képes. Számomra most az legfontosabb, hogy számítanak rám, és mindent megteszek azért, hogy folyamatos játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, és hasznára legyek a csapatnak. Támadóként nem is lehet más a célom, mint gólpasszokat adni a társaknak, esetleg góllal járulni hozzá a csapat sikeréhez.

Szőke Adrián a Vajdaságban született, és ott sajátította el a labdarúgás technikai, fizikai és mentális alapjait. 15 évesen a Tarpa első csapatában 14 meccsen 9 gólt szerzett egy szezon alatt, nem csoda, hogy tavasszal már a felcsúti korosztályos csapatokban szerepelt. Egy évnyi magyarországi játékot követően Németországba igazolt, ahol előbb a BW Königsdorf, majd az 1. FC Köln U19-es csapatában folytatta. A kölnieknél lépett fel a második csapatba, ezt követően Hollandiába távozott. A Heracles Almelo csapatánál három idényt töltött el az Eredivisieben, ugyanakkor nem tudott meghatározó szerepet kivívni magának, ezért amikor nyáron lejárt a szerződése, elfogadta a DVTK hívását.

Németországi évei alatt kétszer pályára lépett a szerb U18-as válogatottban, 2019-ben viszont elfogadta Gera Zoltán meghívását a magyar U21-es válogatottba (az első meccsen rögtön gólt lőtt Észak-Írország ellen). Egy évvel később Marco Rossi az A-válogatott keretébe is behívta, négyszer leült a kispadra, de nem lépett pályára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!