Ugrás a tartalomra

Varázslat történt a királyetapon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 16. hétfő 09:30
Elképesztő végjáték után Tiberié a Kékes, Dunbaré az összetett a Tour de Hongrie-n.
Juhász Ákos képgalériája

A 905 kilométer össztávú magyar körverseny záróetapjának Miskolcról vágott neki a mezőny. A 2751 méter szintkülönbséget magában foglaló, 184 kilométeres szakasz a Kékestetőn zárult hegyi befutóval.

A 43. Magyar körverseny záró királyetapjának fesztiválhangulatában az utolsó métereken varázsoló Antonio Tiberi diadalmaskodott, de a sárga trikót így is Eddie Dunbar vihette haza. Fabio Jakobsené a zöld, Aaron Van Poucke-é a piros, Dina Mártoné a fehér trikó.

Az első profi győzelmét arató Antonio Tiberi, a Trek-Segafredo versenyzője, a királyetap győztese a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem érezte magát olyan jól a szakasz közben, de sikerült együtt maradnia a mezőnnyel.

- Még az utolsó hegy alján is eléggé hátul voltam, de amikor Eddie támadott, próbáltam vele menni – aztán megelőztem a többieket, és a legvégén valahogy őt is, nem is tudom, mennyivel a cél előtt... Ott már teljes gázzal mentem, nem is gondolkodtam! Sokat számított, hogy tavaly már végigmentem ezen a hegyen, jobban tudtam, hogy az utolsó másfél kilométeren kell igazán nyomni, így pont maradt annyi erőm, hogy megcsináljam.

Eddie Dunbar, az Ineos Grenadiers versenyzője, a 2022-es Tour de Hongrie győztese örült az összetettnek, de a királyetapot is nagyon szerette volna megnyerni.

- Az egész csapatom óriásit dolgozott, hogy meglegyen, végül negyven méterrel indítottam hosszabbat, mint kellett volna, de végeredményben az összetett a lényeg. Előzetesen bíztam benne, hogy a másik magyarországi viadalon, a Girón indulhatok majd, csalódásként éltem meg, hogy ez nem sikerült, de ezek után már csak a Tour de Hongrie összetettje lebegett a szemem előtt – nekem is és a csapatnak is nagyon fontos, hogy ez végül sikerült - mondta.

További hírek

Olvasnivaló