Ugrás a tartalomra

Veres Pál: a Diósgyőri vár így nem maradhat

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 25. szombat 13:11
"Sajnos az építkezés leállt, mert a kivitelező nem tudja folytatni a munkát addig, amíg a vártornyok nincsenek megerősítve. Arra pedig pénz kell, pluszforrás, közel kétmilliárd forint. Erre várunk közel másfél éve" - írja közösségi oldalán Miskolc polgármestere. 
Fotók: Juhász Ákos

- Az igazságügyi szakértői vizsgálat és számos szakértő tanulmánya is alátámasztotta, hogy jogos az igényünk a pluszforrásra, hiszen előre nem látható hibáról van szó, így annak javítási költségét sem tervezhettük be a beruházás költségvetésébe - emlékeztetett Veres Pál Facebook-oldalán.

Mint arról korábban beszámoltunk: a városvezetés február végén jelentette be, hogy forráshiány miatt az építkezés egyelőre megállt. Az eredeti tervek szerint a tornyoknak egy plusz tizennégy méteres ráépítést kellene elbírniuk. A falkutatás közben azonban kiderült, hogy az építmények ehhez nem elég erősek.

"Ennek ellenére eddig hiába vártunk, de nem adjuk fel. Nem szoktuk!"

- szögezte le a polgármester.

Hozzátette: a Diósgyőri vár Miskolc egyik jelképe, a város egyik kiemelt turisztikai attrakciója, éppen ezért nem maradhat így. Mint írja, ő maga is folyamatosan tárgyal, egyeztet a szakminisztériumokkal, hogy a város megkapja a pluszforrást, és a kivitelezőnek a munkavégzés felfüggesztését követően se kelljen levonulnia a munkaterületről - és hogy a vár rekonstrukciója befejeződhessen.
 
"Dolgozunk azon, hogy az épület ne torzó maradjon, hogy Miskolc, a miskolciak újra büszkék lehessenek a Diósgyőri várra!" - húzta alá péntek késő esti bejegyzésében Veres Pál.

További hírek

Olvasnivaló