Ugrás a tartalomra

Villamospótlók járnak szombaton a Tiszai és a Malomszög között közlekedésbiztonsági fesztivál miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 16:12
A Malomszögtől felfelé továbbra is jár majd a villamos, és az MVK azt ígéri, a szerelvények és a villamospótló buszok kölcsönös csatlakozást biztosítanak majd az utazóközönség számára. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, „Hangoljon a biztonságra” elnevezéssel közlekedésbiztonsági fesztivált rendez Miskolc belvárosában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendezvény miatt szeptember 18-án 11:00 és 19:00 óra között az 1-es villamos vonalán a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK). A járatok a Malomszög utcánál kölcsönös csatlakozást biztosítanak a villamosjáratokhoz.

A villamospótlók a villamos menetrendjénél sűrűbben közlekednek a vágányzár ideje alatt: a Tiszai pályaudvarról minden óra 04, 16, 28, 40, 52-kor, Felső-Majláthról az 1-es villamosok minden óra 05, 17, 29, 41, 53-kor indulnak.


A villamospótló autóbuszok megállóhelyei
a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni,
a Selyemréten és a Soltész Nagy Kálmán utcán a villamosmegállókban állnak meg,
a Szinvapark/Centrum villamosmegálló helyett a Malomszög utca felé haladva a Király utcában, a Tulipán-tömb előtt kialakított ideiglenes megállóban, a Tiszai pályaudvar felé haladva a 32-es autóbusz Szinvapark autóbusz-megállóhelyén állnak meg,
a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a 21-es autóbuszok Szemere utca megállóhelyein,
a Városház téren villamosmegálló helyett a 21-es autóbuszok Erzsébet tér megállóhelyein vehetők igénybe,
a Malomszög utca megállóhelyen a volt 38-as autóbuszvonal végállomás előtt kialakított ideiglenes megállóhelyről indulnak, és a Malomszög utca villamosmegállóba érkeznek. A villamosokról leszállni a Dísz tér oldalában kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet, felszállni a megszokott megállóban.


A Malomszög utca és Felső-Majláth között továbbra is villamosok közlekednek. Az utolsó teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvar végállomásról 10:52-kor indul, az első villamospótló járat 11:04-kor. Az utolsó villamospótló a Tiszai pályaudvarról 18:52-kor indul, a vágányzár utáni első teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos 19:10-kor.

Felső-Majláth végállomásról az utolsó teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos 10:17-kor indul, az első Malomszög utcáig közlekedő 10:29-kor.

Az utolsó Malomszög utcáig közlekedő 1-es villamos 18:27-kor indul, a vágányzár utáni első teljes szakaszon közlekedő villamos 18:36-kor.

Az MVK felhívja a figyelmet arra, hogy a villamospótló autóbuszon érvényesített menetjegyet a villamosra átszállva ismét érvényesíteni szükséges a menetjegy másik végén, villamosról villamospótlóra történő átszállásnál ugyanígy.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke