Ugrás a tartalomra

Visszatérnek az újévi koncertek is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 09:57
Egy év kényszerszünet után 2022-ben két alkalommal találkozhatnak a nézők a szimfonikusokkal a Miskolci Nemzeti Színházban. 
2020-ban, a járvány kitörése előtt játszottak utoljára közönség előtt a Miskolci Szimfonikusok újévkor. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László


Idén csak a képernyőkön keresztül találkozhattak zenekedvelők és muzsikusok, de 2022-ben újra nagyszabású újévi hangversenyekkel köszöntik az újesztendőt a Miskolci Szimfonikusok. A kitűnő muzsika, a nagyszerű vendégművészek, a kivételes látvány és a hangulat most is garantált – írja közleményében a Miskolci Szimfonikus Zenekar. 

Emlékeztetnek, az elmúlt több mint egy évtized elképzelhetetlen volt a Miskolci Szimfonikusok újévi koncertjei nélkül! A nagyszabású gálahangversenyek műsorán népszerű polkák, opera áriák és operett slágerek szerepelnek, amelyek tolmácsolásához a műfajok legkiválóbb képviselőit hívják el Miskolcra. 2020-ban már négyszer töltötték meg a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának nézőterét. 

- Egy év kényszer-kihagyás után idén olyan nagyszerű művészek lesznek a vendégeik a színpadon, mint Schöller Szabina, Erdős Péter és Demeniv Mihály. A szervezők a látványnak is kiemelt szerepet szánnak, így ezúttal is lesz tánc, a Szinva Art együttes jóvoltából, illetve a színpad teljes szélességében pazar vetítés is kíséri a koncerteket – írják.

2022-ben két alkalommal találkozhatnak velük a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában; január 7-én pénteken este 7 órától, majd január 8-án szombaton szintén este 7 órakor várják a közönséget. 

Az est dirigense, a zenekar művészeti vezetője, Antal Mátyás, Liszt Ferenc, Bartók-Pásztory és Príma díjas karmester lesz.
A koncertek háziasszonya pedig a Bartók rádió műsorvezetője, a Muzsikáló reggel című műsor hangja, Becze Szilvia.

 

Jegyek november 2-től vásárolhatók, az alábbi helyszíneken:
Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában
3525 Miskolc, Rákóczi utca 2.
Telefon: 36 46 508 844
Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. irodájában
3525 Miskolc, Kossuth utca 3.
Telefon: 36 46 505 656
Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában
3525 Miskolc, Széchenyi u. 21.
Telefon: 36 46 516–735; 36 46 516-73
További részleteket a Miskolci Szimfonikus Zenekar oldalán talál.
 

További hírek

Olvasnivaló