Ugrás a tartalomra

Webinárium: Hungarikumok a gasztronómiában

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. március 03. szerda 13:47
A miskolci professzor is előadást tartott az online eseményen.
Fotó: Magánarchívum

Fazekas Csaba, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának oktatója már számos alkalommal állította összefüggésbe a polgárosodást, a sörfogyasztás társadalomkovácsoló hatásait és a történelmet. Legutóbb azonban egy picit más oldaláról közelítette meg bevált témáját. Budapesten, a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház meghívására egy online webináriumot tartott öt kollégájával, melynek témája a hungarikumok kialakulása volt. Az előadások a magyar gasztronómia alapjait járták körbe, ami a monarchia idején öltött egységes arculatot. A miskolci docens mellett más történészek, valamint egy neves sommelier és egy pálinkaszakértő is beszélt a hungarikumokról - ki-ki saját szakterületének érintésével.
Martin Imre, a Ferdinánd tulajdonosa elmondta, a Webinárium Hungarikum online esemény a magyar gasztronómia és élelmiszergyártás bemutatását célozta.

- Gyakran nem is gondoljuk, hogy hungarikumot fogyasztunk. Pedig idetartozik több bor- és pálinkafajta, szalámik, kolbászok és egyéb alapanyagok - véli az esemény szervezője, aki szerint az Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiája megtalálható a modern hazai vendéglátásban is.
- A minőség és a befektetett energia szempontjából a mostani éttermek útkeresése nagyon hasonlít a monarchia korára. A hungarikumok pedig azt a tradíciót jelentik, amire nekünk nagyon kell vigyáznunk.   
   

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!