Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 08:14
Pünkösd a húsvét és a karácsony után a kereszténység harmadik főünnepe, a Szentlélek eljövetelének napja. Időpontja a húsvét szombatja utáni 50. napra, idén május 28-ára esett.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 12:07
"Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között" - írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 17. szerda 13:21
A Miskolci Zsidó Múzeum baràti kör szervezésében kedden este remek hangulatú koncertet tartott a Klezmer Miskolc Band: Szakszon Csaba, Pálmai Barna, Molnár István, Markovics Zsolt főrabbival karöltve.
Forrás
Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. május 13. szombat 10:49
Ezen a hétvégén ünnepeljük Szent Pongrác és Szent Bonifác keresztény vértanúk, valamint Szent Szervác püspök névnapjait, akiket a közép-európai, így a magyar néphagyomány is fagyosszentek néven tart számon.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 11:53
Markovics Zsolt főrabbi  május 16.-án délután 5 órakor  A zsidó dallamvilág címmel demonstrációs előadást tart. Fellép a Klezmer Miskolc Band.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 10. szerda 20:00
A 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál „Otthonunk Miskolc” Programjának filmje, az "Alfa és Ómega - Lévay Gimnázium" című magyar dokumentumfilm ingyenes vetítésére, majd közönségtalálkozóra kerül sor a Művészetek Háza Béke Art Moziteremben, amelyen jelen lesz a film miskolci alkotója, Kerényi László is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 09:32
Ferenc pápa magyarországi látogatása alatt külön kiemelte azt a segítséget, amelyet a kormány az üldözött keresztények megsegítésére nyújt szerte a világban - mondta Azbej Tristan kedden az M1 aktuális csatornán.    
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2023. április 30. vasárnap 13:01
Legyetek nyitott kapuk! - kérte Ferenc pápa a híveket a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatott szentmisén vasárnap. A katolikus egyházfő a szertartás végén a béke építésére kérte a világ vezetőit, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2023. április 30. vasárnap 07:48
A vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise lesz Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2023. április 29. szombat 16:39
A tevékeny szeretet nyelvét folyékonyan beszélő egyházra van szükség - hangsúlyozta Ferenc pápa szombaton Budapesten, a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban, ahol a magyar katolikus egyház segítő szervezeteivel, menekültekkel és szegényekkel találkozott.