Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 19. péntek 08:35
A Selyemréten található Miskolc legkisebb református gyülekezete, háznak épült templomuk azonban a legfrissebben felújított. A tizenhét milliós beruházás végére napelemek kerültek az épület tetejére. Ez nemcsak csendesebb és melegebb fűtést ad, de környezetkímélőbb is, mint az eddigi volt.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 15. hétfő 09:38
„Akkor odamentek hozzá János tanítványai, és megkérdezték: Miért van az, hogy mi és a farizeusok sokat böjtölünk, a te tanítványaid pedig nem böjtölnek? Jézus ezt mondta nekik: Gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? De jönnek olyan napok, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor böjtölni fognak.” (Máté 9,14-15) Sándor Frigyes evangélikus lelkész írása.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. február 14. vasárnap 17:54
Tapasztalatait osztotta meg velünk a pandémia hatásairól a Szent Imre-templom plébánosa, Berkes László. Az Istenben való hit és a jövőbe vetett remény is erőt ad az embereknek, hogy lehetőleg sérülésmentesen éljék túl ezt az időszakot.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 12. péntek 08:41
Most egy olyan nagy felújításon vannak túl, amilyen még nem volt az iskola történetében. A tizenhárom osztályos intézményben kéttanítási és református nevelés folyik, de legótermükben programozást is tanulnak a diákok. Szeptemberben pedig egy kétcsoportos református óvoda is indul a felújított épületben.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 20:03
Miskolc volt polgármesterére emlékeztek szentmise keretében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 17. vasárnap 13:01
Hetvennyolc éve, január 12-én történt, hogy magyar katonák haltak meg vagy kerültek fogságba a Tiszára emlékeztető Don folyó mentén. Tiszteletükre városszerte sok megemlékezést tartottak Miskolcon, vasárnap a Szent Anna templomban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 15. péntek 11:32
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos nyitó istentiszteletét a budapesti Szent István-bazilikában tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 08:56
Több évtized után végre felújítják a Kis-Hunyad utca 5. szám alatti épületet, ami három évvel ezelőtt még az evangélikus egyházé volt. Aztán a református egyház vásárolta meg, ahol most egy egyházkerületi fenntartású kétcsoportos óvodát szeretnének nyitni szeptembertől.
On
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 12. kedd 13:54
Görögkatolikus szertartás szerint megszentelték a Szinva patak vizét vasárnap a miskolci II. János Pál pápa téren.
On
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. január 10. vasárnap 08:43
A Tiszáninneni Református Egyházkerület Pásztor Dánielt választotta meg következő püspökének, aki az utóbbi hat évben püspökhelyettesként dolgozott Csomós József mellett. Életében kétségtelenül meghatározó volt, hogy lelkész családba született, de ez önmagában még nem jelentette azt, hogy a lelkipásztori hivatást kell választania. Legfőbb céljairól és a szolgálathoz való hozzáállásáról beszélgettünk vele.