Ugrás a tartalomra

Városinfó

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 10:07
Közérdekű információkat közlünk a miskolci temetők nyitva tartásáról, behajtásról, imaliturgiák időpontjáról a halottak napja előtti-utáni napokban.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 13:36
A tervezett határidő előtt egy hónappal megtörtént az új távfűtési vezetékpár üzembehelyezése az Avason, a II-es ütemben azonban váratlan meghibásodás történt, egy beragadt szerelvény miatt az Áfonyás, a Gesztenyés és a Szentgyörgy utca páratlan oldalán csak este 11 órától tudták biztosítani a fűtést és a melegvizet.
Forrás
Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 10:21
Az utánpótlás- és a felnőtt csapatok is birtokba vehetik már az új sportkomplexumot, amelynek neve DVTK Aréna lett. A csarnokot csütörtökön avatták fel.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 09:00
Nem most kezdi a diákszintű politizálást: már általános iskolás kora óta tagja a különböző DÖK-öknek. Az egyik legfontosabb üzenete az, hogy a kortársak megismerjék a város értékeit. Bemutatkozik Rőczei Laura, az újonnan megalakult Miskolc Városi Diákönkormányzat elnöke.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 13:44
Miskolcon több óvoda energetikai korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztése van folyamatban. Egyikük a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Dózsa György Úti Tagóvodája, amelynek épületét 1983-ban adták át, így a beruházás már nagyon esedékes volt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 09:33
Az őszi karbantartás miatt október 25. és november 1. között zárva lesz a Selyemréti strandfürdő.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 15:41
Megalakult a Miskolc Városi Diákönkormányzat, amivel kapcsolatban érdemes letisztázni néhány kérdést. Mennyire demokratikus és nem a felnőtt önkormányzat által irányított a kezdeményezés? Tényleg lesz döntési jogköre? Komolyan lehet egyáltalán venni az egészet?
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 21:47
Egész napos megemlékezéssorozattal tiszteleg Miskolc az 1956-os forradalom hősei előtt október 23-án, a szabadságharc 65. évfordulóján.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 14:32
A komlóstetői gyerekek óvodáját egyszerre bővítik és energetikailag korszerűsítik. Amíg a munkálatok tartanak, a csöppségek a szomszédos Komlóstetői Református Általános Iskola egyik épületében vendégeskednek, ahol sikerült annyira befogadó környeztet kialakítani nekik a közösség összefogásával, hogy szinte észre sem veszik a változást.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 13:42
Az illegális égetés, a rossz minőségű tüzelőanyagok használata, az avar és más kerti hulladékok, a szemét elégetése tipikusan ősszel-télen jelentkező probléma. Az avarégetés például tiltott Miskolcon, de a hangsúly nyilván nem a tiltáson van, hanem a tájékoztatáson, figyelemfelhíváson. Ezt szolgálja a témával kapcsolatos cikksorozat, és amiatt került szóba az ügy az elmúlt hetekben zajlott Közösségi Gyűlésen is, amely a légszennyezést tárgyalta.

Programok

-
Miskolc és környéke