Ugrás a tartalomra

Elmarad a Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét és Triatlon Világkupa

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 05. szerda 14:01
A járványhelyzet miatt nem tudják felelősen vállalni az idei Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét és Triatlon Világkupa megrendezését – jelentette be keddi hivatalos közleményében a szervezőbizottság.
Forrás: tiszatriatlon.hu

Hivatalos közleményükben felidézték, „az év elején kialakult járványügyi helyzet hónapok óta hatással van az életünk szinte minden területére. Bár mára már sok központi korlátozó intézkedés enyhült, mégsem térhettünk vissza a megszokott kerékvágásba, amely a nyári terveinket is jelentősen befolyásolta.” 

- A Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét és Triatlon Világkupa szervezőbizottsága augusztus beköszöntével jutott el arra a pontra, amikor már nem halaszthatja tovább a végső döntést a rendezvény megtartásával kapcsolatban – hangsúlyozták.

A szervezőbizottság leszögezte, az elmúlt hónapokban szüntelenül figyelemmel kísérte a járványügyi helyzet alakulását, valamint az idevonatkozó központi intézkedéseket és jogszabályokat. Folyamatos volt az egyeztetés a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a tiszaújvárosi  önkormányzat, valamint a Nemzetközi és a Magyar Triatlon Szövetség között, hiszen szerettünk volna felelősségteljes döntést hozni. 

„Minden körülményt és szempontot figyelembe véve mára azt a közös álláspontot alakítottuk ki, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudjuk felelősen vállalni a rendezvény bármely formában történő megtartását.” – jelentették ki.

Döntésüket számos tényező befolyásolta, írják. Figyelembe kellett venniük, hogy – bár a járvány első hulláma lezajlott – a vírus még mindig jelen van, ezért fennállhat a fertőzés veszélye. Meglátásuk szerint több szempontból is problémába ütközhet a külföldi versenyzők Magyarországra történő beutazása, így nem tudják garantálni egyes élsportolók részvételét a világkupán. Szintén nem látják egyértelműnek, hogy milyen módon és milyen jogszabályokat figyelembe véve tudnák korlátoznia nézők létszámát.

- Nehéz döntés volt ez mindannyiunknak, hiszen városunk a sportág egyik fellegvára,a szervezőbizottság valamennyi tagja szívügyének tekinti a rendezvényt. A Triatlon Nagyhét és Triatlon Világkupa több mint két évtizedes története azonban megerősített bennünket abban, hogy egy ilyen jelentőséggel és múlttal bíró eseményt csak stabil és biztonságos körülmények között lehet megtartani, ez mindannyiunk közös érdeke. Számunkra elsődleges szempont a helyi lakosság, a sportszerető közönség egészségének védelme – tették hozzá.

Természetesen érezzük – folytatták –, hogy „a város és a régió lakosságának, a több tízezer látogatónak hiányozni fog a rendezvény által nyújtott sport- és kulturális programkínálat, ezért a Tiszaújvárosi Triatlon Klub – az aktuális rendelkezések betartása mellett – tömegsport rendezvények megtartását tervezi az ősz folyamán, lehetőséget biztosítva ezzel a sportszerető közönségnek.” Hozzátették, várhatóan szeptemberben pótolják a hagyományos Tisza Triatlon egyéni versenyei is, szigorúan figyelembe véve az éppen aktuális előírásokat.

 - Kényszerű döntésünkkel most egy több évtizedes hagyomány szakad meg. Őszintén sajnáljuk, hogy idén nélkülöznünk kell a Triatlon Nagyhetet és a Triatlon Világkupát, de bízunk benne, hogy 2021-ben a megszokott színvonalon folytathatjuk a sikersorozatot, erre biztat minket a Nemzetközi Triatlon Szövetség elnöke is – zárul Lehmann Tibor főrendezőnek, dr. Fülöp György és Márkus Balázs, szervezőbizottsági társelnököknek és Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség sportigazgatójának közleménye.

További hírek

Olvasnivaló