Ugrás a tartalomra

A jó alap a ház lelke!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 16. szerda 17:45
Alapot szállítunk – ez a Remix Beton Kft. szlogenje, ami Kriván Tibor ügyvezető szerint nagyon tudatos választás, hiszen az alap sok esetben nem egy látható szerkezeti elem, mégis ez a ház lelke.

- A házra ható összes erőhatás, az alapon keresztül adódik át a teherhordó altalajnak. Laikusként nem is gondolnánk, hogy a szél, az eső, a téli hótakarás milyen komoly erőhatást jelent az épületnek. Ezért mindenképpen azt javaslom, hogy alapöntés előtt mindenki forduljon szakemberhez, egyeztessen építész kollégákkal, kivitelezőkkel mielőtt belevág. Ezzel a későbbiekben nagyon sok idegeskedéstől és kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat – teszi hozzá.

Arra, hogy milyen beton kell egy jó alapba, nincsen egységes válasz. Kriván Tibor azt mondja: mindig olyan, amilyet a tervező előír.

 

Figyelni kell a betonra!

- Az ősz az építkezések főszezonjának számít, nem véletlen: a frissen legyártott betonnak sajátosságai miatt ideális az őszi munkavégzés, mivel a napi középhőmérséklet kora ősszel húsz fok körül alakul. Ilyenkor is figyelni kell azonban, hogy ne érje tűző napsütés, erős szél, mert a beton külső felülete gyorsan kiszáradhat, illetve ha azt is érezzük, hogy hűvös van, továbbra is locsolni, hűteni kell - hangsúlyozza Kriván Tibor.

Facebook oldalunk

A másik – folytatja – , amit késő ősszel már érdemes szem előtt tartani, hogy „a hajnali, talaj menti fagyok megcsíphetik a friss felületet. Ilyenkor takarni, esetleg adalékszerekkel kell dúsítani a betont. Az adalékszer azonban nem varázsszer, a mínusz öt fok alatti betonozás általunk nem javasolt!”

Gyors és pontos partner

A Remix Beton Kft. 2014-ben építőipari fuvarozóirodaként kezdte tevékenységét. Emellett foglalkoznak ma már az építéshez szükséges transzbetontermékek gyártásával, betonacél-megmunkálással, kengyelek készítésével akár egyedi méretekben is.

Megrendelőik részére igény szerint biztosítanak mixeres szállítást és betonszivattyús bedolgozást, billenős gépjárműveket az egészen kicsitől az egészen nagyig. Emellett forgalmaznak kavics- és kőbányatermékeket, ezek klasszikusan bányahomok, „sóder”, padkakő és egyéb feltöltési anyagok, valamint előregyártott zsalukő- és járdalapelemeket. Jelenlegi és leendő ügyfeleik részére, díjmentesen biztosítanak építési szaktanácsadást és helyszíni felmérést a gyors és pontos munkavégzéshez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!