Ugrás a tartalomra

Kinyitnak a pincék a szombati Avasi Kvaterkán

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 30. kedd 09:27
Július 4-én, szombaton újjáéled a Mélyvölgy, kinyitnak a pincék és az elfeledett avasi Amfiteátrum is életre kel majd, amely koncertek helyszíne is lesz.

2020 tavaszán nagy munkálatok folytak az ódon pincesorokon és a Mélyvölgy egyre inkább újjá született. A Kvaterkán 17 órától a megújult sétányokról és a vízelvezetés kialakításáról beszélget Fischer Ferdinánd, a kivitelezést végző vállalkozás vezetője, és Lenkey Péter, az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány szakmai vezetője, amelynek helyszíne a Creppy Palacsinta Center (Mélyvölgy u. 15.). A beszélgetés online is követhető lesz a rendezvény Facebook-oldalán.

Az évek óta kihasználatlan avasi Amfiteátrum is újjáéled. A lassan száz éve megálmodott és létrehozott különleges hangulatú kulturális rendezvényekre is alkalmas helyszínt még kevesen ismerik a miskolciak közül is. Volt már itt sportpálya, alternatív zenei találkozó, és többször rendbe tették már, de igazi szerepét július 4-én töltheti be újra, majd’ 30 éves álmából ébredve. Nemcsak programok lesznek az Amfiteátrumban, hanem széleskörű összefogással kitakarítják a Horváth tető teraszaival együtt. A Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület, a Miskolci Alter Klub, a MiReHu és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. segítségével eltűnnek az otthagyott, eldobált „relikviák” és kellemes, élhető, élvezhető környezetet hoznak létre a szombati programokhoz. A megtisztult, megújult Amfiteátrumban – amelyet Gregovszky Gábor fényfestő színez ki estére – 20 órától az Ildi Rider koncertezik, 21 órától pedig a miskolci Alter Klub egy régi nagy szereplője, Dj Bordee tart élő videopartit. A bükki borászok is ott lesznek, elhozzák a Bálványt, a bükki borok legújabb közösségi borát.

A mélyvölgyi pincesorokon nyitnak a borászatok és pincék, többek közt a Creppy Palacsintaház, a Gallay Kézműves Pince, a Bűdi Borház, Sándor Zsolt Organikus Pincészete, a Richter Pince, a Czabala Családi Pince, a Tégel Pince, a BRS Pince várja a kóstolni vágyókat. 18 órától a Csender Zenekar adja a talpalávalót a „Béka téren”, a finomságokat a Leves Gasztroműhely hozza. És persze a régi nagy kedvenc, a zsíros kenyér is megtalálható lesz.

A rendezők arra kérnek mindenkit, hogy bár enyhültek a vírushelyzet szabályai, a látogatók ettől függetlenül figyeljenek egymásra, és tartsák be az ajánlott óvintézkedéseket, de a helyszínen is adott lesz minden körülmény a biztonságos kvaterkázáshoz.

További hírek

Olvasnivaló