Ugrás a tartalomra

Miskolcon is életbe lépett a kijárási tilalom

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 11. szerda 21:58
Szerdán este nyolc órakor életbe lépett Magyarországon a kijárási tilalom. Az intézkedés - több más szigorú rendelkezés mellett - első körben harminc napig lesz érvényben. 
Fotó: Mocsári László

Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, a következő időszakban mindenkinek haza kell érnie este nyolc óráig és reggel ötig ott is kell maradni. Este nyolc és reggel öt között csak azok tartózkodnak az utcán, akik dolgoznak, munkába mennek, vagy munkából térnek haza (ehhez igazolás szükséges, melyet a minap.hu-ról is letölthet); akik kutyát sétáltatnak a lakóhelyük 500 méteres körzetében; akik versenyszerűen sportolnak, és versenyre vagy edzésre mennek, illetve onnan térnek haza; valamint azok, akik egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzetben vannak.

Érdemes betartani a rendeletben foglaltakat, mert a rendőrök tolla vastagon fog: a helyszíni bírság 5 ezertől 150 ezer forintig, ismételt elkövetésnél 200 ezer forintig terjedhet, de szabálysértési eljárásban akár az 500 ezer forintot is elérheti. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a kijárási tilalom betartatását katonák is segíteni fogják. 

Megkezdődött a kijárási tilalom, kiürült a város - Mocsári László képgalériája

Arról szintén itt írtunk, hogy üzleteknek mostantól – az éjszaka is nyitva tartó gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 órakor be kell zárniuk. Erre azért van szükség, hogy 20 órára mindenki hazaérjen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!