Ugrás a tartalomra

Pánik tört ki a Joker vetítésén

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 16:06
Hangosan ujjongott és tapsolt egy férfi, akárhányszor valaki meghalt a filmben, a Times Square egyik filmszínházában.

A szeretlekmagyarorszag.hu beszámolója szerint, nem mindenki örült a Batman-képregények gonosztevőjének eredettörténetét bemutató film megjelenésének. Véleményük szerint a film a szadista gyilkost dicsőíti, és a filmvásznon megjelenő, kegyetlen gyilkosságok lemásolására ösztönözheti az arra hajlamosakat.

Ennek eredményeként extra biztonsági intézkedések mellett vetítették a Jokert többek között New Yorkban is, egy hétvégi alkalom mégis pánikba fulladt - írta meg az ABC News. A Times Square egyik filmszínházában az egyik néző hangosan ujjongott és tapsolt, akárhányszor valaki meghalt a filmben, ez pedig többeknél kiverte a biztosítékot.

Néhányan annyira megijedtek, hogy inkább el is hagyták a mozi épületét. Olyan is volt, aki felemelte a hangját, de az illető leköpte őt. A férfit végül a biztonsági őrök kivezették a teremből.

„Valószínűleg csak egy ártalmatlan részeg volt, de a film körüli nyugtalanság miatt ez a péntek este nagyon felkavaróan végződött" – idézte fel a problémás néző mellett ülő vendég a történteket.

A film körüli szorongást egy múltbéli esemény táplálja. 2012-ben a Colorado államban található Aurora város mozijában volt tömeges mészárlás A sötét lovag: Felemelkedés című film vetítése alatt. A lövöldözésben összesen 71-en sérültek meg, 12 néző az életét vesztette.

Ennek ellenére a társadalmi témákat feszegető pszichothriller már most az egyik legnagyobb esélyese a jövő évi Oscar-díjnak, ahogy a főszerepet játszó Joaquin Phoenix is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!