Ugrás a tartalomra

Príma Pizza, ahol az olaszok is repetáznak

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 10:11
Príma minőségű pizzák, príma helyen, príma alapanyagokból, amiből még az olaszok is repetáznak.
Fotók: Mocsári László

Az egy évvel ezelőtt megnyílt Príma Pék már nyáron új vizekre evezett, és pizzaszeletekkel frissítette kínálatát, majd látva a fogadtatást, áttért a kiszállításra és a rendelésre is.

– Ehhez a minőségi termékcsaládhoz –, amit a pékség kínál – szerettünk volna még valamit hozzátenni, hiszen adott volt ez a 200 négyzetméteres helyiség, aminek egy része így kihasználatlanul állt – mondta Juhász Ferenc tulajdonos. Mint mondta, mióta megnyitottak szépen kibővült a pékség vevőköre: „600-700 vevőnk van naponta”. Így született meg az ötlet augusztus végén, hogy pizzaszeleteket készítsenek, majd három héttel ezelőtt elkezdődött a kiszállítás is.

„A pizzaszósz, a sonka, az olívabogyó, a liszt, a sajtok, az olívaolaj, tehát minden olasz alapanyag. Ebből azonban nem is szeretnénk engedni, mert mi nem a legolcsóbb pizzéria szeretnénk lenni, hanem a legjobb, a legminőségibb” – hangoztatta. Mint mondta, nagyon pozitívak a visszajelzések, ezért is kezdett bele a kiszállításba.

A miskolciak tizennyolcféle pizza közül választhatnak, melyek közül a legjobban a húsos extra és a Fumo di pollo csirkemelles a kedvencük a helyieknek. A Príma Pizza fantázianévre hallgató tésztaétel a legkülönlegesebb, amit a pizzéria álmodott és alkotott meg: ezen szarvaskolbász, szárított paradicsom, bivalymozzarella és rukkola van.

A szarvaskolbász markáns, karakteres ízvilága uralja az egész pizzát, amit a mozzarella és a rukkola frissessége emel egy újabb szintre. A szárított paradicsom olaszosságát pedig azt hiszem, senkinek sem kell ecsetelnünk – egyszerűen tökéletes (vagy stílusosan príma) kiegészítése a Príma Pizzának. 

– A tészta kelesztése az olasz hagyományoknak megfelelően érleléssel történik. Tehát nem aznap használjuk fel a tésztát, amikor bedagasztom, hanem egy napot pihen a hűtőben – részletezi Glonczi Adrián. Mint mondja, csak extra szűz olívaolajjal készül a tészta, mert az olaszok is nagyrészt ezt használják, így tudják azt az igazi olasz ízhatást elérni.

„Olaszok jártak itt a minap, akik vissza is jöttek. Először 1-1 pizzaszeletet ettek meg, majd visszajöttek később és három pizzát el is vittek magukkal” – büszkélkedett Adrián. Hozzátette: az egyik olasz csak annyit mondott „good pizza”, és mutatta, melyikből kér még.

Az olasz módszernek megfelelően magas hőfokon sütik a pizzát, vagyis 350-400 fokon. Így egyrészt hamar megsül és nem szárad ki a tészta: a külseje ropogós marad, a belseje pedig puha – részletezte.

Akinek összefutott a nyál a szájában az olvasottak „hallatán”, az 10 órától fogyaszthat a Príma Pizzéria kínálatából pizzaszeleteket, rendelni pedig 10 óra 30 perctől este 8 óra 30 percig lehet. És, ami a jövőt illeti: mivel a cégnek van egy italáruháza is, így tervezik, hogy márciustól italkiszállítást is vállalnak majd.

További hírek

Olvasnivaló