Ugrás a tartalomra

Utakat zártak le az árvíz miatt Borsodban

MTI
Utoljára módosítva
2020. október 15. csütörtök 09:56
A Sajó áradása és vízátfolyás miatt több utat lezártak a forgalom elől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel szerdán.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a 3-as számú főút Bükkábrány és Vatta közötti szakaszát részlegesen le kellett zárni vízátfolyás miatt, a 3,5 tonna alatti járműveket az M3-as és M30-as autópályák felé terelik.
    
A Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető utat. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el, Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni.

A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet eljutni. Nem járható továbbá a 26-os főútról Sajókazára vezető út, ott Múcsony felé kell kerülni.

A Sajó magas vízállása miatt a Muhi és Köröm közötti komp sem üzemel.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek a közlekedők.

Az árvízhelyzetről kapcsolatos összeállításunkat itt olvashatja

(Nyitóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!