Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Utoljára módosítva
2019. szeptember 11. szerda 14:55
Borsod-Abaúj-Zemplén megye „vezet” a szív-és érrendszeri betegségekben. Csak a Szent Ferenc kórházban naponta 10-20 szívkatéterezést végeznek. S bár az ellátás sokan javult, a rehabilitáció továbbra is létfontosságú – mondta a Szent Ferenc kórház kardiológiai főorvosa a Miskolci Szív Egyesület rendezvényén. A szervezet 25 éve segíti a szívbetegek gyógyulását Miskolcon.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 03. kedd 15:54
Ismét megtartja Retro Véradás elnevezésű programját szeptember 7-én az Országos Vérellátó Szolgálat. A már hagyományosnak számító rendezvényre országszerte hat helyszínen várják a véradókat, a többi között Miskolcon is.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 30. péntek 13:04
Motorosok lepték el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat az elmúlt napokban; most „két keréken” érkezett az adomány.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 29. csütörtök 09:07
Világszerte nőtt a kanyarós megbetegedések száma, nagyrészt az oltásellenes kampányok miatt – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett jelentésében, amely szerint az év első felében egyedül Európában csaknem 90 ezer kanyarós esetet regisztráltak.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 29. csütörtök 08:53
17 gyermeknél jelentkezett vérfarkas szindróma, miután szennyezett gyógyszerrel kezelték őket Spanyolországban.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 25. vasárnap 13:46
Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap déli Híradójában.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 09:11
A felmelegedés hatására egy évben akár többször is virágozhatnak a gyomnövények, és a parlagfű pollenkoncentrációja is sokkal magasabb lehet - mondta Krasznai Magdolna allergológus péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 16:49
A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 08:46
Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 00:47
Miskolcon is a legkorszerűbb, államilag finanszírozott kezelést kapják a HIV pozitív gondozottak. Az ötödik éve működő decentrumban jelenleg több mint 10 nőt és férfit kezelnek HIV fertőzéssel. Az ellátottak 25 és 40 év közöttiek, 80 százalékuk férfi, 20 százalékuk nő. Az időben elkezdett és szakszerű gyógyszeres terápiával nem alakul ki a betegség AIDS stádiuma.

Programok

-
Művészetek Háza
-
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház
-