A szolnoki Pelikán Kupát április 9-én már tizenötödik alkalommal rendezte meg a megyei kereskedelmi és iparkamara. Az eseményen tanuló és felnőtt szakácsok, cukrászok, pincérek versenyművei tekinthetők meg.
Ebben a mezőnyben indult el Bálint Márk, az Aranykorona konyhafőnöke, akinek ez volt az első komoly versenyeredménye. Elmondta, hogy azért nevezett a Pelikán Kupára, mert szereti a kihívásokat és fejlődni akart, illetve hírnevet szerezni az étteremnek, ahol dolgozik.
Ötfogásos menüsort, illetve két hideg és két meleg fingerfoodot kellett bemutatnia a versenyien. Erre hetekig gyakorolt, az ételeket pedig előző éjszaka készítette el, hogy Szolnokon csak prezentálnia kelljen őket. „Ott már csak a tálalás volt hátra” – mint mondta.
Márk kifejtette, hogy számos szakmai szempontot vizsgál meg ilyenkor a tagjai között olimpiai bajnokokból álló zsűri: a textúrákat, az esztétikát, az adagok méretét és egyebeket. Az ő főfogása báránygerinc volt zöldfűszerrel, túrókrémes polentával és erdélyi gombákkal. A visszajelzések alapján bronzérmes lett a megmérettetésen, de azért olyan jó tanácsokat kapott, hogy jobban figyeljen oda a textúrákra, illetve az alapanyagok ismétlődésére.
„Büszke vagyok az eredményre, sok munka eredménye” – fűzte hozzá zárásként.